HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση στην ΠΕΔ Κρήτης για το οδικό δίκτυο του Ηρακλείου

Συνάντηση στην ΠΕΔ Κρήτης για το οδικό δίκτυο του Ηρακλείου

Αναβάθμιση του οδικού άξονα Ηράκλειο - Αρκαλοχώρι - Βιάννος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γραφεία της ΠΕΔ Κρήτης στο Ηράκλειο συνάντηση με τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, έπειτα από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τις ανάγκες του βασικού οδικού δικτύου του νομού Ηρακλείου και τις σχετικές απαντήσεις που έλαβε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, οι Δήμαρχοι Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης και Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης καθώς και οι Νίκος Κοκκίνης και Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Στην συζήτηση που έγινε, οι συμμετέχοντες εστίασαν στην ανάγκη βελτίωσης του βασικού οδικού δικτύου του νομού Ηρακλείου και της Ανατολικής Κρήτης και ιδιαίτερα στην πρόταση  για την ένταξη της αναβάθμισης του οδικού άξονα ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ – ΒΙΑΝΝΟΣ στα Συμπληρωματικά Έργα του νέου Αεροδρομίου, σύμφωνα με το άρθρο 18 της Σύμβασης Παραχώρησης και το άρθρο 4 του προσαρτήματος 2 αυτής, που καθορίζει το οδικό δίκτυο σύνδεσης με το νέο Αεροδρόμιο.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε απόλυτη συναντίληψη για την ανάγκη βελτίωσης όλου του οδικού Δικτύου που έχει ως προϋπόθεση την εκπόνηση ενός ειδικού masterplan, με πρώτο βήμα την αξιοποίηση του άρθρου 18 της Σύμβασης Παραχώρησης για τον άξονα ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ – ΒΙΑΝΝΟΣ που εξασφαλίζει:

  • Την χρηματοδότηση του έργου
  • Την σύντομη διαδικασία απαλλοτριώσεων και
  • Την άμεση ανάθεση του έργου.

Παράλληλα πρέπει να προχωρήσουν και τα άλλα αναγκαία έργα στο Βασικό Οδικό Δίκτυο, όπως ο άξονας ΠΕΖΑ – ΠΥΡΓΟΣ, κλπ.

Επιπλέον τέθηκε το θέμα της ένταξης σε πρόγραμμα του οδικού άξονα ΜΕΣΣΑΡΑ – ΒΙΑΝΝΟΣ – ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ που έχει χαρακτηριστεί διευρωπαϊκό δίκτυο και της ολοκλήρωσης των έργων αποκατάστασης στον δρόμο ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΜΕΣΣΑΡΑ που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον βουλευτή κ. Κεγκέρογλου και Αυτοδιοικητικούς της περιοχής μας είχαμε σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα και γόνιμη συνεργασία, με στόχο την βελτίωση του βασικού οδικού δικτύου του νομού Ηρακλείου και γενικότερα της Ανατολικής Κρήτης.

Τονίζω με την ευκαιρία ότι το θέμα αυτό και ιδιαίτερα το τμήμα ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΒΙΑΝΝΟΣ καθώς και το διευρωπαϊκό δίκτυο ΜΕΣΣΑΡΑ – ΒΙΑΝΝΟΣ – ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων της ΠΕΔ Κρήτης, δεδομένου ότι μόνο με την ολοκλήρωση των σύγχρονων οδικών αξόνων που έχει ανάγκη η περιοχή μας, μπορεί να εξασφαλιστεί πραγματική ανάπτυξη και πρόοδος για τον τόπο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση