HomePost ItΜαρκογιαννάκης: «Κατάκτηση της γενιάς μας ο οικολογικός αναπτυξιακός σχεδιασμός»

Μαρκογιαννάκης: «Κατάκτηση της γενιάς μας ο οικολογικός αναπτυξιακός σχεδιασμός»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αναγκαιότητα οι αναπτυξιακοί στόχοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΚΡΗΤΗ 21-27 να συμπεριλαμβάνουν στα κριτήρια επίτευξής τους  και σαφείς στόχους προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος υποστήριξε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά» Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης κατά τη σημερινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΚΡΗΤΗ ’21 – ’27.

«Το γεγονός ότι το περιβάλλον αποτελεί πλέον από μόνο του αναπτυξιακό κριτήριο είναι μια μεγάλη κατάκτηση για τη γενιά μου και υπό αυτή την έννοια χαίρομαι που η προστασία και ανάδειξή του αποτελούν πλέον απαραίτητο στοιχείο σε κάθε σχετική συζήτηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Αναφερόμενος στη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος σχετικά με τη  Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο κ. Μαρκογιαννάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην επισήμανση της Υπηρεσίας για αυστηρή τήρηση όλων των σχετικών με το περιβάλλον μέτρων πρόληψης:

«Ως παράταξη έχουμε και στο παρελθόν αναδείξει με συνέπεια την προτεραιότητα της περιβαλλοντικής διάστασης σε κάθε πτυχή της αναπτυξιακής προσπάθειας για την Κρήτη. Για έναν τόπο με τα χαρακτηριστικά της Κρήτης η βιοποικιλότητα και η συνύπαρξη ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος είναι μοναδικός πλούτος. Δεν νοείται επομένως αναπτυξιακή προσπάθεια πέρα από τις σύγχρονες αρχές του οικολογικού σχεδιασμού αλλά και την αξιοποίηση της αιχμής της τεχνολογίας σε κάθε εφαρμογή. Κλειδί σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι η ταχύτητα της “πράσινης” ενεργειακής μετάβασης, που για εμάς είναι κεντρικός στόχος», κατέληξε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση