HomeHL-9Εκτός φυλακής για τον θάνατο του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Εκτός φυλακής για τον θάνατο του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Εν αναμονή του Εφετείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Σεπτέμβριο του 2021, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε επιβάλει σε δύο κατηγορούμενους, πατέρα και γιο, ποινή κάθειρξης 13 ετών για την υπόθεση θανάτου του 44χρονου συντοπίτη τους, λογιστή από τη Σητεία, Τηλέμαχου Κακουλίδη. Οι δύο άνδρες είχαν παραπεμφθεί στο εδώλιο με την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης, τελικώς κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας δια παραλείψεως. Για τον πατέρα η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη, ο γιος ωστόσο επέστρεψε στη φυλακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», σχεδόν επτά μήνες μετά και ο γιος βρίσκεται εκτός φυλακής, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής υπό συγκεκριμένους όρους, όπως να συνεχίσει να παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης.

Η υπόθεση απασχολεί τις Αρχές από τον Νοέμβριο του 2019 οπότε και το άψυχο σώμα του 44χρονου λογιστή εντοπίζεται εγκαταλελειμμένο σε απόμερο δρόμο της Σητείας από διερχόμενο ιερέα, ανήμερα της Παναγίας. Κανείς δεν ήξερε πώς, τι και γιατί. Οι έρευνες σε συνδυασμό με τις ιατροδικαστικές ενέργειες και εξετάσεις (νεκροψία-νεκροτομή, τοξικολογικές, DNA) αποκάλυψαν ότι ο άτυχος άνδρας είχε υποστεί δηλητηρίαση από τη χορήγηση μεγάλης ποσότητας μορφίνης (κάτι που αμφισβητήθηκε στο δικαστήριο και έγινε περισσότερο λόγος για ηρωίνη) και στη συνέχεια είχε μεταφερθεί και εγκαταλειφθεί στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός. Αφέθηκε μέσα στο δρόμο και στο ψύχος σε κωματώδη κατάσταση μέχρι που «έσβησε». Ζούσε ακόμα, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Οι τραγικοί γονείς παρά τη συντριβή, δεν το έβαλαν κάτω και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, ώστε να αναδειχθεί η πραγματική αλήθεια γύρω από τις συνθήκες θανάτου του παιδιού τους. Ο πόνος τους αφόρητος και μαρτυρικός στη σκέψη και μόνο ότι αν οι εμπλεκόμενοι καλούσαν το ΕΚΑΒ ή τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, ο γιος τους ίσως να ήταν σήμερα στη ζωή.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συναναστροφές με το θύμα και τη μοιραία νύχτα είχαν συναντηθεί μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα. Οι έρευνες των Αρχών «έτρεξαν» και τον Μάιο του 2020 πατέρας και γιος απολογήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης. Ο μεν γιος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ο πατέρας αφέθηκε με περιοριστικούς όρους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση