HomeHL-9Έρευνες για την εμπρηστική επίθεση σε μηχανήματα που θα άνοιγαν γεώτρηση

Έρευνες για την εμπρηστική επίθεση σε μηχανήματα που θα άνοιγαν γεώτρηση

Σε χωριό του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η νέα εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε προχθές το βράδυ σε μηχανήματα γεώτρησης στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Το πρωί μεταφέρθηκαν στο χωριό τα μηχανήματα και το βράδυ τα έκαψαν!

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα μηχανήματα θα άνοιγαν γεώτρηση για την ύδρευση του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», ιδιοκτήτης των μηχανημάτων είναι ένας εργολάβος από τη Μεσσαρά, ο οποίος έχει πολύ καλό όνομα στον χώρο. Του ανατέθηκε από τη ΔΕΥΑΗ να πραγματοποιήσει γεώτρηση για τις ανάγκες ύδρευσης του χωριού. Τα δύο ακριβά μηχανήματα (η αξία τους υπολογίζεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ) βρίσκονταν σε αγροτική περιοχή, κοντά σε μια μεγάλη δεξαμενή, περίπου 300 με 400 μέτρα από το χωριό του Προφήτη Ηλία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ή οι δράστες έβαλαν φωτιά γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης. Λίγη ώρα μετά έφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ Ηρακλείου για την επιχείρηση της κατάσβεσης.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες της εμπρηστικής ενέργειας έριξαν μεγάλη ποσότητα εύφλεκτου υγρού και στα δύο μηχανήματα (ένα γεωτρύπανο κι ένα φορτηγό) τα οποία ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση. Στο σημείο όπου βρίσκονταν δεν υπήρχε καμία φύλαξη, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Οι πληροφορίες της «Πατρίς» αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης των καμένων μηχανήματων δεν έχε απασχολήσει την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη και οι έρευνες στρέφονται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση