HomeHL-9Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο μικροσκόπιο οι αναζητήσεις της στο Διαδίκτυο – Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων για την Τζωρτζίνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο μικροσκόπιο οι αναζητήσεις της στο Διαδίκτυο – Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων για την Τζωρτζίνα

«Πράσινο φως» ώστε να «ανοίξουν» οι υπολογιστές και τα οκτώ κινητά τηλέφωνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου, διανύει τα πρώτα 24ωρα στη φυλακή, υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας και ο εν διαστάσει σύζυγος της Μάνος Δασκαλάκης είναι και επισήμως αντίδικός της, η ανάκριση για το θάνατο του 9χρονου κοριτσιού, επιταχύνεται, όπως όλα δείχνουν, ώστε να αποσαφηνιστεί κάθε κρίσιμο ζήτημα που αφορά στην υπόθεση. Μάλιστα, ήδη, εκδόθηκε το βούλευμα που δίνει το «πράσινο φως» για την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της 33χρονης κατηγορουμένης, ενώ άμεσα θα κληθούν να περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες της υπόθεσης.

Σήμερα, μάλιστα, στην 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που διενεργεί την έρευνα για το θάνατο της Τζωρτζίνας, εμφανίστηκε ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης Μάνος Δασκαλάκης και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής. Όπως ανέφερε, μετά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, τα στοιχεία εναντίον της μητέρας των παιδιών του είναι «αδιάσειστα» πλην όμως -δήλωσε- η Ρούλα Πισπιρίγκου «ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας».

Τα οκτώ κινητά

Τώρα σε ό,τι αφορά στην πορεία της ανάκρισης, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, έκανε δεκτό με βούλευμά του το αίτημα που είχε υποβάλει η ανακρίτρια για άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της 33χρονης μητέρας. Πλέον μετά την εξέλιξη αυτή οι αρχές έχουν το «πράσινο φως» από τη Δικαιοσύνη ώστε να «ανοίξουν» τους υπολογιστές αλλά και τα οκτώ κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, προκειμένου να ερευνήσουν τόσο τις επικοινωνίες της μέσω τηλεφώνου όσο και αυτές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και social media. Επίσης ενδελεχής έρευνα αναμένεται να γίνει και για τις αναζητήσεις που έκανε η κατηγορουμένη στο Διαδίκτυο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έψαχνε για κεταμίνη – την ουσία με την οποία κατηγορείται ότι δηλητηρίασε την κόρη της – ή άλλες ύποπτες φαρμακευτικές και μη ουσίες.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζονται οι πρώτες κλήσεις προς συγκεκριμένα πρόσωπα προκειμένου αυτά να καταθέσουν ως μάρτυρες άμεσα. Σκοπός είναι η όλη ανακριτική διαδικασία να κινηθεί χωρίς χρονοτριβή. Μεταξύ των προσώπων που θα καταθέσουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα είναι γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε και κατέληξε η 9χρονη Τζωρτζίνα. Για κατάθεση θα κληθούν ακόμη ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης καθώς και συγγενικά της πρόσωπα.

«Αδιάσειστα στοιχεία»

«Είναι πολύ δύσκολη στιγμή δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος. Τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα. Μέχρι τώρα ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας» δήλωσε σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης μόλις βγήκε από το γραφείο της ανακρίτριας, όπου κατέθεσε, με τους δυο δικηγόρους του, δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής. «Περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια. Περιμένουμε και τα συμπεράσματα των αρχών για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών» ανέφερε ακόμη ο Μάνος Δασκαλάκης και προσέθεσε: «Τόσα χρόνια που οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν το θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση, κυρίως για τη Μαλένα».

Μάλιστα, ο ίδιος ρωτήθηκε και στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί κακοποίησης της 9χρονης Τζωρτζίνας και μάλιστα δυο φορές. Ο 30χρονος τα διέψευσε λέγοντας τα εξής: «Κάτι τέτοιο δεν ισχύει». Όπως είπε την πρώτη φορά είχε επισκεφθεί το σπίτι του, «αρμόδια υπηρεσία και δεν είχε διαπιστώσει κάτι και τη δεύτερη φορά στο Καραμανδάνειο διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε κάποιο δερματικό πρόβλημα». Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τον έχει επικοινωνήσει με την εν διαστάσει σύζυγό του, που από την περασμένη Δευτέρα είναι στη φυλακή, και αν θέλει να της στείλει κάποιο μήνυμα μέσα από τις δηλώσεις του, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε: «Δεν έχω να πω τίποτε άλλο σε εκείνη. Τη πρώτη ημέρα με πήρε τηλέφωνο, μετά δεν απάντησα ξανά. Τα στοιχεία σε βάρος της είναι αδιάσειστα».

Ο εκ των δικηγόρων, του 30χρονου, Δημήτρης Καράμπελας, σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Μετά από δυο μήνες επισταμένων ερευνών σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων εμπειρότατοι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Τα συμπεράσματα επιβεβαίωσαν έμπειροι εισαγγελείς και η ανακρίτρια με την άσκηση της ποινικής δίωξης, το ένταλμα σύλληψης και την απόφαση προσωρινής κράτησης. Ο εντολέας μου μετά το πρώτο σοκ έχει πεισθεί ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Ο κ. Καράμπελας ανέφερε ακόμη ότι ο εντολέας του υποστηρίζει την κατηγορία εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών του αλλά και ως φόρο τιμής στη μνήμη της Τζωρτζίνας. «Με ενδιαφέρον αναμένει και τα αποτελέσματα των ερευνών για να μάθει που οφείλεται και ο θάνατος των άλλων δυο παιδιών. Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί από την πλευρά της κατηγορουμένης για να αποδοθεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας σε αμελή ιατρική συμπεριφορά είναι όχι μόνο αβάσιμοι και εκτός των ορίων λογικής αλλά και ιταμή προσβολή για την ιατρική κοινότητα» είπε ακόμη ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη και προσέθεσε: «Ευτυχώς ζούμε σε ένα κράτος δικαίου με συνταγματικές εγγυήσεις και με Δικαιοσύνη που απονέμεται από άξιους δικαστικούς λειτουργούς και δεν έχουμε ανάγκη από λαϊκά δικαστήρια».

Τέλος, σε σχέση με το τάμπλετ που όπως λέγεται έχει ταφεί μαζί με τη μικρή Τζωρτζίνα, ο κ. Καράμπελας δήλωσε ότι πράγματι γνωστοποίησαν στην ανακρίτρια ότι η 9χρονη ετάφη με τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική συσκευή και ότι αυτό ήταν επιθυμία της κατηγορούμενης, η οποία και στα άλλα δυο παιδιά είχε εκφράσει την επιθυμία να τοποθετηθεί μαζί τους και κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο. «Ζήτησε να μπει το τάμπλετ, είναι όντως περίεργο» επισήμανε ο συνήγορος.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση