HomeCity GuideΜουσικοθεατρική παράσταση – Ορατόριο Βυζαντινής μουσικής «Ω, γλυκύ μου έαρ»

Μουσικοθεατρική παράσταση – Ορατόριο Βυζαντινής μουσικής «Ω, γλυκύ μου έαρ»

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα παρουσιαστεί το Βυζαντινό Ορατόριο «Ω, Γλυκύ Μου Έαρ», το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στο κινηματοθέατρο «ΑΣΤΟΡΙΑ» στις 20:30 το βράδυ.

Πρόκειται για ένα έργο που θα περιλαμβάνει ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, μοιρολόγια και τραγούδια, με την συνοδεία μουσικής και με παράλληλη θεατρική απόδοση, εκτελεσμένο από την Μικτή Χορωδία Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων μαζί με σπουδαστές Βυζαντινής Μουσικής, σε συνεργασία με μουσικούς και ηθοποιούς.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη μουσικό του προγράμματος, κα Αργυρώ Ρέππα: «Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και επίκαιρα τραγούδια και μοιρολόγια μεταφέρονται σε άταστα όργανα όπως ούτι ,κανονάκι, κοντραμπάσο και κρουστά, μπλέκονται με τις ανθρώπινες φωνές και τους ηθοποιούς, με απώτερο σκοπό να μεταφέρουν σε ενεστώτα χρόνο το Θείο Δράμα και την Ανάσταση του Χριστού με ένα πρωτότυπο και μυσταγωγικό τρόπο.»

Κατά την σκηνοθετική προσέγγιση της σκηνοθέτιδας της παράστασης, κας Σοφίας Δερμιτζάκη: «Σκοπός της παράστασης είναι να συνδέσουμε τους ύμνους με εικόνες από την τη ζωή του Ιησού.

Δύο ηθοποιοί ενσαρκώνουν ρόλους και αφηγούνται με όργανο τη φωνή τους και τα σώματα τους, δημιουργώντας εικόνες μέσα από διάσημους και αριστουργηματικούς πίνακες ζωγραφικής, όπως του Caravaggio, El Greco, Bellini κ.α. και αγιογραφίες του Μ. Βασιλάκη, που έχουν ως θέμα τη ζωή, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού.

Οι ηθοποιόι μπλέκονται με τους μουσικούς, οι ύμνοι και η μουσικοί, εναρμονίζονται με τις αφηγήσεις, μέσα από ένα λιτό και αφαιρετικό σκηνικό, μεταλαμπαδεύοντας το πνεύμα των Αγιων αυτών ημερών και δημιουργώντας μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα.»

Στην παράσταση, που τελεί υπό την Διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής, κας Αργυρώς Ρέππα, συμμετέχουν: η 25μελής Μικτή Χορωδία Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, 5 σπουδαστές Βυζαντινής Μουσικής, 2 ηθοποιοί και 4 μουσικοί.

afisa

Διαφήμιση
Διαφήμιση