HomeHL-SportsΟι κινήσεις του ΟΦΗ για την παραμονή των Λάμπρου και Φελίπε

Οι κινήσεις του ΟΦΗ για την παραμονή των Λάμπρου και Φελίπε

Το Gazzetta αναλύει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους δανεικούς Λάμπρου και Φελίπε, τους οποίους ο ΟΦΗ θέλει να κρατήσει, αλλά θα πρέπει να... οπλιστεί με υπομονή και πίστη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν είναι πολλές οι ενέργειες που έχει να κάνει ο ΟΦΗ για το χτίσιμο της ομάδας της επόμενης σεζόν. Ο βασικός κορμός υπάρχει, υπάρχουν όμως και εκκρεμότητες τις οποίες η διοίκηση έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει.

Λάζαρος Λάμπρου και Λουίζ Φελίπε υπέγραψαν ως δανεικοί από ΠΑΟΚ και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, αντίστοιχα.

Και οι δύο είναι ποδοσφαιριστές τους οποίους θέλει να κρατήσει η ομάδα του Ηρακλείου.

Ο 24χρονος εξτρέμ και ο 28χρονος Βραζιλιάνος στράικερ έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε ό,τι έχει πετύχει εφέτος το κλαμπ.

Ο Κατερινιώτης με τις 28 συμμετοχές, τα πέντε γκολ και τις δύο ασίστ, ο Λατινοαμερικανός με τα οκτώ παιχνίδια και τα πέντε γκολ, δίνοντας τη λύση που τόσο χρειαζόταν στη γραμμή κρούσης.

Είναι απολύτως λογικό και οι δύο ποδοσφαιριστές να αναζητούν την καλύτερη δυνατή επιλογή για το μέλλον τους. Αυτό δείχνει άλλωστε φιλοδοξία.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο για τους Κρητικούς να τους διατηρήσουν στο ρόστερ τους, δεν είναι όμως και απίθανο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αμφότεροι έχουν μείνει απολύτως ευχαριστημένοι από όσα έχουν συναντήσει στην ομάδα και δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο να παίζουν στον ΟΦΗ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους της ΠΑΕ να μπουν στη διαδικασία να διαπραγματευτούν την παραμονή τους.

Στην περίπτωση που εκείνοι δεν ήθελαν να μείνουν, δεν ήταν ευχαριστημένοι με τις συνθήκες που συνάντησαν, τότε όλα θα ήταν διαφορετικά.

Υπάρχει λοιπόν η βάση, που επιτρέπει στα στελέχη της κρητικής ΠΑΕ να προσπαθήσουν για την επίτευξη συμφωνίας με τον Δικέφαλο και τα «Λιοντάρια» της Λισσαβώνας.

Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως οψιόν αγοράς δεν υπάρχει ούτε στην περίπτωση του Λάμπρου, ούτε σ’ εκείνη του Φελίπε. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως πιθανότατα και οι δύο υποθέσεις θα τραβήξουν.

Δεν είναι εύκολο για τον ΟΦΗ να τις διευθετήσει άμεσα.

Ο ΠΑΟΚ έχει ακόμα σημαντικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και δεν θα έμπαινε αυτή τη στιγμή στη διαδικασία να ασχοληθεί με τον Λάμπρου. Πάντως, στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ του, αν θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να κερδίσει κάτι από απ’ αυτόν, αυτό μπορεί να γίνει μέσω του ΟΦΗ.

Από την άλλη η Σπόρτινγκ, με την οποία βέβαια ο ΟΦΗ έχει καλές σχέσεις και επικοινωνία, δεν βιάζεται να πάρει απόφαση για έναν επιθετικό ο οποίος υπό άλλες συνθήκες, αν δεν τραυματιζόταν δηλαδή, δεν θα υπέγραφε ποτέ στην ομάδα της Κρήτης, με την οποία έβαλε την καριέρα του εκ νέου σε… ράγες.

Ο ίδιος έχει εκφράσει δημόσια την ικανοποίησή του με τις συνθήκες που βρήκε στον σύλλογο του Ηρακλείου, αλλά αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι αν η Σπόρτινγκ θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ της, εκεί θα προτιμήσει να παίξει. Προ ημερών άλλωστε επεσήμανε: «Νομίζω ότι θα μπορούσα να έχω χώρο σε αυτή την ομάδα.

Έπαιξα 30 παιχνίδια ως βασικός στη Σπόρτινγκ και πέτυχα 17 γκολ. Αυτοί είναι αριθμοί που αξίζουν σεβασμό. Αν η Σπόρτινγκ με θέλει πίσω, θα είμαι εκεί».

Καθώς ο ίδιος βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία, είναι Βραζιλιάνος φορ που έχει το γκολ, δεν είναι δύσκολο να βρει ομάδα κι ας μην τον θέλει η Σπόρτινγκ.

Είναι αρκετά εύκολο για μια τέτοια περίπτωση να βρει πρόταση είτε από ευρωπαϊκό κλαμπ είτε από χώρα στη Μέση Ανατολή.

Ο ΟΦΗ λοιπόν έχει ήδη κάνει τις κινήσεις που απαιτούνται για να κρατήσει τον Λάμπρου και τον Φελίπε, είναι πολύ σημαντικό ότι και οι δύο δεν είναι αρνητικοί στην παραμονή τους στην ομάδα της Κρήτης, η οποία δεν έχει παρά να περιμένει και να δει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Αυτό που έπρεπε να κάνουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ, το έχουν ήδη κάνει…

gazzetta.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση