HomeHL-SportsSuperleague, η βαθμολογία των play outs: Zωντανός και… μέσω Λαμίας ο Απόλλων

Superleague, η βαθμολογία των play outs: Zωντανός και… μέσω Λαμίας ο Απόλλων

Ο Απόλλων Σμύρνης είναι ο μεγάλος κερδισμένος στη 2η αγωνιστική των play outs αφού η νίκη επί του Παναιτωλικού σε συνδυασμό με την ήττα της Λαμίας από τον ΟΦΗ του δίνει ελπίδες για συμμετοχή στα μπαράζ ώστε από εκεί να διεκδικήσει την παραμονή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

-‘Tα αποτελέσματα της αγωνιστικής
-Η βαθμολογία – 2η αγωνιστική play outs
-Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Ήταν δεδομένο ότι το ματς της Ριζούπολης δεν θα διεκδικούσε δάφνες ποιότητας.

Όπως και συνέβη.

Ένα κακό χωρίς πολλές – πολλές φάσεις παιχνίδι, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει για τον Απόλλωνα.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» χωρίς πολλές ελπίδες παραμονής ήθελε μόνο τρίποντο για να ελπίζει.

Ειδικά από τη στιγμή που η Λαμία έχασε το απόγευμα του Σαββάτου, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ είχε μια χρυσή ευκαιρία. Δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Ο Ντάουντα έκανε την διαφορά στην αναμέτρηση αφού με το δικό του γκολ ο Απόλλων πήρε τη νίκη και μετά από πολλές βδομάδες χαμογελά.

Το μενού των play outs άνοιξε στη Λαμία.

Εκεί η τοπική ομάδα μετά το «διπλό» της πρεμιέρας στο Αγρίνιο ήθελε να διπλασιάσει τις νίκες της ώστε να πατήσει ακόμη καλύτερα στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τελικά δεν τα κατάφερε καθώς ο ΟΦΗ έφυγε νικητής από το «Αθανάσιος Διάκος» με 2-1.

Το άγχος για το τρίποντο φαίνεται πως λύγισε τους γηπεδούχους, καθώς παρά την ισοφάριση σε 1-1 με την γκολάρα του Λούκας στις αρχές του 2ου μέρους δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν την ανατροπή και τελικά δεν πήραν ούτε τον βαθμό.

Πλέον η συνέχεια είναι ακόμη πιο δύσκολη για την ομάδα της Φθιώτιδας που αντικειμενικά θα παλέψει να «κρατήσει» την θέση των μπαράζ και να διεκδικήσει έτσι την παραμονή της στη Superleague.

Τα «ευχάριστα» από το «Αθανάσιος Διάκος» αφορούσαν τον Ατρόμητο που πλέον βλέπει ακόμη πιο ευοίωνο το μέλλον του όσο αφορά τα… μαύρα σύννεφα του υποβιβασμού.

Οι Περιστεριώτες έφυγαν με βαθμό από την Τρίπολη, στο 0-0 κόντρα στον Αστέρα και σε συνδυασμό με την γκέλα της Λαμίας έχουν πλέον μαξιλαράκι ασφαλείας 6 βαθμών από την θέση που οδηγεί στο μπαράζ και προφανώς είναι πιο ήρεμοι για την συνέχεια του έξτρα πρωταθλήματος.

Στη Νίκαια τα είδαμε όλα σε ένα ματς που… σκιάστηκε από τον τραυματισμό του Ρομέρο που για αρκετά λεπτά «πάγωσε» όλο το γήπεδο καθώς πέφτοντας στο έδαφος έχασε τις αισθήσεις του!

Άμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ευτυχώς όλα πήγαν για τον ποδοσφαιριστή του Βόλου που φυσικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις χωρίς όμως να διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος ο Ιωνικός με δύο γκολ του Μάντζη προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στον Βόλο κι όλα έδειχναν πως δεν θα είχε πρόβλημα να διπλασιάσει τις επιτυχίες του στα playouts, ώστε από εκεί και πέρα να απομένει μόνο η μαθηματική επισφράγιση της παραμονής.

Τελικά οι Θεσσαλοί είχαν αντίθετη άποψη καθώς στο 2ο ημίχρονο κυριάρχησαν και έδειξαν το καλό τους πρόσωπο.

Με δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά (μια γκολάρα του Φερνάντες και ένα πέναλτι του Φαν Βέερτ) ισοφάρισαν και με το τελικό 2-2 έφυγαν με βαθμό από τη Νεάπολη.

Αμφότερες οι δύο ομάδες πάντως μένουν ικανοποιημένες αφού και εδώ η ήττα της Λαμίας λειτούργησε… ευεργετικά όσο αφορά τον στόχο.

Tα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Λαμία – ΟΦΗ 1-2
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 0-0
Ιωνικός – Βόλος 2-2
Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 1-0

Η βαθμολογία – 2η αγωνιστική play outs

7.ΟΦΗ 40
8.Αστέρας Τρίπολης 39
9.Παναιτωλικός 32
10.Βόλος 31
11.Ιωνικός 30
12.Ατρόμητος 27
13.Λαμία 21
14.Απόλλων Σμύρνης 16

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Σάββατο 9 Απριλίου

Βόλος – Λαμία (16.00)
ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης (18.15)
Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός (19.30)
Παναιτωλικός – Ατρόμητος (20.30)

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση