HomeHL-WorldΕπικεφαλής Ρώσων διαπραγματευτών: Οι συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά

Επικεφαλής Ρώσων διαπραγματευτών: Οι συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά

Για να υπάρξει συνάντηση των ηγετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ρωσία έκανε σήμερα γνωστό ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά ώστε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των ηγετών και ότι η θέση της Μόσχας σχετικά με το καθεστώς της Κριμαίας και του Ντονμπάς δεν έχει αλλάξει.

«Το σχέδιο συμφωνίας δεν είναι έτοιμο για να υποβληθεί σε μια συνάντηση κορυφής», έγραψε στο Telegram ο επικεφαλής των Ρώσων διαπραγματευτών Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. «Επαναλαμβάνω ξανά και ξανά: η θέση της Ρωσίας για την Κριμαία και το Ντονμπάς παραμένει ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ».

Κοντά σε συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι στην Τουρκία αναφέρει το Interfax Ukraine

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κορυφής, μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πιθανότατα στην Τουρκία, αναφέρει το Interfax Ukraine επικαλούμενο ουκρανό διαπραγματευτή.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πούτιν και τον Ζελένσκι την Παρασκευή «και φάνηκε να επιβεβαιώνει από την πλευρά του ότι είναι έτοιμοι να κανονίσουν μια συνάντηση στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο διαπραγματευτής Ντέιβιντ Αραχαμία.

Το ουκρανικό πρακτορείο μετέδωσε ότι το προσχέδιο ειρήνευσης είναι αρκετά προχωρημένο ώστε να επιτρέπει την έναρξη διαπραγματεύσεων κορυφής. Η Ρωσία δέχεται τις θέσεις της Ουκρανίας με εξαίρεση την θέση του Κιέβου για την Κριμαία σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση