HomePost ItΣυνάντηση Αρναουτάκη- Κεγκέρογλου με φόντο τον νέο ΒΟΑΚ

Συνάντηση Αρναουτάκη- Κεγκέρογλου με φόντο τον νέο ΒΟΑΚ

Συνάντηση και στο ΤΕΕ/ΤΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 10.00π.μ. (Πέμπτη) στην Περιφέρεια Κρήτης η προγραμματισμένη συνάντηση του Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου με τον Περιφερειάρχη, κατά την οποία ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη για τις απαντήσεις του Υπουργού Υποδομών σχετικά με το αίτημα για βελτίωση της βατότητας και την οδική ασφάλεια όλων των βασικών οδικών αξόνων του νομού Ηρακλείου καθώς και για αναβάθμιση του οδικού άξονα Ηράκλειο- Αρκαλοχώρι- Βιάννος ως συμπληρωματικό έργο του νέου Αεροδρόμιου.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε σύμπτωση απόψεων ως προς την άμεση ανάγκη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των οδικών αξόνων του νομού Ηρακλείου με μέριμνα της Περιφέρειας για αυτούς που έχει αρμοδιότητα, εκτός του δρόμου Ηράκλειο Μεσαρά που είναι θεσμική αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών.

Ιδιαίτερα για τον οδικό άξονα Ηράκλειο-Βιάννος, ο Περιφερειάρχης αποδέχθηκε την πρόταση του Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου να συνταχθεί Τεχνική και Οικονομική έκθεση για την ανάγκη αναβάθμισης του με σύγχρονες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας,  διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας, φωτισμός κλπ, όχι μόνο σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα αλλά κυρίως με αυτά που θα διαμορφωθούν από την κατακόρυφη αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου από τη λειτουργία του Αεροδρομίου.

Η έκθεση θα συνοδεύσει το επίσημο αίτημα προς το Υπουργείο Υποδομών για να εντάξει το έργο στα συμπληρωματικά έργα του Αεροδρομίου όπως προβλέπεται από το άρθρο 18 της Σύμβασης Παραχώρησης σε συνδυασμό με το άρθρο 6 του Προσαρτήματος 2 αυτής, που έχει υπογράψει το Υπουργείο Υποδομών με την Εταιρεία και έχουν κυρωθεί με τον νόμο 4612/2019. Έτσι θα εξασφαλιστεί όχι μόνο η χρηματοδότηση αλλά και η ευέλικτη διαδικασία των αναγκαίων απαλλοτριώσεων και της ανάθεσης του έργου.

Επιπλέον, ο κ. Αρναουτάκης ενημέρωσε για τις εντωμεταξύ ενέργειες της Περιφέρειας για την άμεση βελτίωση του δρόμου σε τμήματα και προβληματικά σημεία καθώς και για την κατασκευή του κόμβου στα Πεζά.

Συνάντηση με πρόεδρο ΤΕΕ/ΤΑΚ

Πριν τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου επισκέφθηκε τον  Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Γιώργο Ταβερναράκη τον οποίο ενημέρωσε τόσο για τις εξελίξεις σχετικά με την βελτίωση και αναβάθμιση των οδικών αξόνων, όσο και για τις απαντήσεις θετικές και αρνητικές του Υπουργού Υποδομών για τα θέματα και τα αιτήματα για τους σεισμοπαθείς και τη διαδικασία επισκευής και ανακατασκευής των κτηρίων που έχει βαλτώσει.

Στα ζητήματα που έδειξε ενδιαφέρον ο Υπουργός για να αντιμετωπιστούν, είναι το τιμολόγιο εργασιών που είναι σταθερό από το 2011 και δεν καλύπτει παρά μικρό ποσοστό των δαπανών ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες ανατιμήσεις που δεσμεύτηκε ότι θα αναθεωρηθεί, η δυνατότητα για υλοποίηση επισκευών έως 10.000 με ευθύνη του ιδιώτη μηχανικού και την υποστελέχωση του Τομέα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών που υποσχέθηκε την επίσπευση της διαδικασίας για τις τριάντα προσλήψεις συμβασιούχων, με τον βουλευτή να ζητά και συμπληρωματική προκήρυξη για άλλους τριάντα αφού υπάρχει μεγάλος όγκος 7.500 φακέλων να αξιολογηθεί αλλά και 2.500 εκκρεμεί αιτήματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση