HomeHL-9Εντυπωσιακή άσκησης της Πυροσβεστικής στο Ηράκλειο – photos

Εντυπωσιακή άσκησης της Πυροσβεστικής στο Ηράκλειο – photos

Σε πλήρη ετοιμότητα οι δυνάμεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Φάρος» στην Νέα Αλικαρνασσό, από την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηρακλείου (ΔΙΠΥΝ), πραγματοποιήθηκε, σήμερα 31/3, άσκηση ετοιμότητας πλήρους ανάπτυξης με την κωδική ονομασία «Σεισιχθών 2022», η οποία αφορούσε την αντιμετώπιση συνεπειών σεισμού και πυρκαγιάς.

Στα σενάρια της άσκησης περιλαμβάνονταν επεισόδια με πυρκαγιές, έκρηξη και διάσωση εκγλωβισμένων ατόμων με τη χρήση φορείου, μηχανοκίνητης πυροσβεστικής κλίμακας, ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου και άλλου πολύ εξειδικευμένου και προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμού.

Η άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Περιφερειακού Διοικητής ΠΥ Κρήτης κ. Γεωργίου Τσικαλά αλλά και του Διευθυντή ΠΥ Κρήτης Ν. Ηρακλείου κ. Μιχαήλ Σεληνιωτάκη.

askisi-pyrosvestikis

Στην διενέργεια της άσκησης συμμετείχαν δυνάμεις της ΔΙΠΥΝ Ηρακλείου από τον Α’ και Δ’ Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου, την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης και εθελοντές πυροσβέστες.

Επίσης συνέδραμαν εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (εθελοντές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας), εργαζόμενοι από τον Δήμο Ηρακλείου, ασθενοφόρο και ιατρός του ΕΚΑΒ, η Τροχαία Ηρακλείου, η Δημοτική Αστυνομία και την άσκηση παρακολούθησαν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων σε θέματα αντιμετώπισης σεισμού.

askisi-pyrosvestikis2 askisi-pyrosvestikis3

Διαφήμιση
Διαφήμιση