HomeHL-9Μία Ρωσίδα και μία Ουκρανή μαζί – Δύο κορυφαίες βιολονίστριες στην Κρήτη

Μία Ρωσίδα και μία Ουκρανή μαζί – Δύο κορυφαίες βιολονίστριες στην Κρήτη

Σε μία συναυλία για τα θύματα του πολέμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια συναυλία ιδιαίτερης σημασίας και με υψηλότατο συμβολισμό, προετοιμάζεται στο ΠΣΚΗ φέρνοντας στην ίδια σκηνή δύο κορυφαίες του βιολιού.

Μία Ουκρανή και μία Ρωσίδα έρχονται στην Ελλάδα για μία συναυλία με σκοπό την ενίσχυση των προσφύγων από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η συναυλία για την Ουκρανία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του ΠΣΚΗ στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μία συναυλία κατά του πολέμου

Μία συναυλία αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, μια συναυλία που αποδεικνύει ότι η Τέχνη ενώνει τον κόσμο.

Μαζί τους, διάσημοι σολίστ, όπως η Λετονή βιολίστα Σάντα Βίζινε, ο Ισραηλινός – Πορτογάλος τσελίστας Κιρίλ Ζλότνικοφ, ο Ουζμπεκιστανός-Γερμανός πιανίστας Μιχαήλ Λίφιτς και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες που ανταποκρίνονται για ακόμα μία φορά στο κάλεσμα του ΠΣΚΗ και του Μύρωνα Μιχαηλίδη και παρουσιάζουν από το Ηράκλειο της Κρήτης κορυφαία έργα που αντλούν την έμπνευσή τους από τα δεινά που επιφέρει ο πόλεμος, μεταφέροντας το πανανθρώπινο μήνυμα της ειρήνης και της αγάπης για όλο τον κόσμο.

Σε δήλωσή του στο iefimerida, για συναυλία αφιερωμένη στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, ο Μύρωνας Μιχαηλίδης αναφέρει. Με τη συναυλία που διοργανώνουμε το ερχόμενο Σάββατο θα θέλαμε να περάσουμε κάποια δυνατά μηνύματα. Είναι μια συναυλία που καταδικάζει τον επιθετικό πόλεμο και στηρίζει τα θύματά του στην Ουκρανία, αλλά συγχρόνως περνάει το μήνυμα της ειρήνης και της ενότητας που μπορεί να φέρει η τέχνη στον κόσμο.

Γι’ αυτό και η σύμπραξη δύο σπουδαίων σολίστ, μιας Ουκρανής και μιας Ρωσίδας, μαζί με άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες από διάφορες χώρες του κόσμου, που, μεταξύ άλλων, θα ερμηνεύσουν και έργο του μεγάλου Ρώσου συνθέτη Τσαϊκόφσκι, καταδεικνύει ότι άλλο πράγμα οι πολιτικές και άλλο ο σεβασμός προς τη ρωσική μουσική και τους ρώσους καλλιτέχνες. Η καθολική συγκίνηση που προκάλεσε αυτή η πρωτοβουλία, ελπίζουμε να είναι μια καλή αρχή και να την ακολουθήσουν και άλλοι φορείς στη χώρα μας.

Μία συναυλία για την Ουκρανία

Στη συναυλία για την Ουκρανία περιλαμβάνονται έργα, όπως το Adagio του Μπάρμπερ, το θέμα από την κινηματογραφική παραγωγή «Η Λίστα του Σίντλερ», η Πρώτη Μπαλάντα του Σοπέν, η «Παθητική» Σονάτα του Μπετόβεν, το «Ενθύμιο από τη Φλωρεντία» του Ρώσου συνθέτη Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, καθώς και έργα των Αλμπινόνι και Μασενέ.

Αξίζει να τονιστεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς, ενώ τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την στήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Το κάλεσμα της βραδιάς στο παρακάτω βίντεο

 

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση