HomePost ItΟ Μάξιμος Σενετάκης με την διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Ο Μάξιμος Σενετάκης με την διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Τι συζήτησαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Δ.Ε. του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Κρήτης συναντήθηκε με τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Μάξιμο Σενετάκη την Δευτέρα 27 Μαρτίου στα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ όπου συζητήθηκαν κρίσιμα και σημαντικά θέματα που απασχολούν τους μηχανικούς και τους πολίτες τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. κ. Γιώργος Ταβερναράκης αναφέρθηκε στον Νόμο 4759/2020 και συγκεκριμένα στην τροποποίηση των διαδικασιών   που αφορούν την εκτός σχεδίου δόμηση σε γήπεδα και ιδιοκτησίες με εμβαδό μικρότερο των 4 στρεμμάτων, λόγω των δυσκολιών που προκαλούν στους πολίτες επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων για τον καθορισμό ορίων οικισμών, όρων και περιορισμών δόμησης.

Στην συνέχεια τα μέλη της Δ.Ε. ανέφεραν στον κ. Σενετάκη για την Νομοθετική Ρύθμιση την οποία έχουν προτείνει στον κ. Τριαντόπουλο και αφορά την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της σύνταξης των φακέλων των σεισμόπληκτων κτιρίων του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας, στην υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών , στους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την αξιοποίηση του Αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης, στην βελτίωση του οδικού δικτύου σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών , στην  εκπόνηση ειδικών σχεδίων για την θωράκιση του νησιού έναντι φυσικών καταστροφών , στο ασφαλιστικό και σε λοιπά θέματα ΕΦΚΑ τα οποία απασχολούν τους μηχανικούς.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη  της Δ.Ε. ευχαρίστησαν τον κ. Σενετάκη για την επίσκεψη και την συζήτηση που είχαν και εκείνος με την σειρά του δεσμεύθηκε ότι θα αναδείξει όλες τις προτάσεις – θέσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ στα αντίστοιχα υπουργεία .

Στην συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Δ.Ε. κ. Ειρήνη Βρέντζου , κ. Μαρία Ξυλούρη, κ. Αντώνης Μαυρογιάννης και κ. Κωνσταντίνος Μπάκιντας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση