HomeHL-CultureOscars 2022: Μπορεί ο Will Smith να χάσει το Oscar; Τι συνέβη στα παρασκήνια μετά το χαστούκι

Oscars 2022: Μπορεί ο Will Smith να χάσει το Oscar; Τι συνέβη στα παρασκήνια μετά το χαστούκι

Κακός χαμός στα φετινά Όσκαρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο κακός χαμός έχει γίνει μετά το live χαστούκι σε παγκόσμια μετάδοση του Will Smith στον Κρις Ροκ, στα Oscars 2022. Πόσο πιθανό είναι να χάσει το βραβείο ο Γουίλ Σμιθ;

Σύμφωνα με την «Daily Mail», υπάρχουν εκκλήσεις προς την Ακαδημία να αφαιρέσει το Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου του Will Smith επειδή ο ηθοποιός χαστούκισε τον παρουσιαστή Κρις Ροκ για το σχόλιο που έκανε για τη γυναίκα του.

Το απίστευτο περιστατικό έγινε ενώ ο Κρις Ροκ παρουσίαζε το Oscar καλύτερου ντοκιμαντέρ. Αρχικά αστειεύτηκε με το ζευγάρι Χαβιέρ Μπαρδέμ-Πενέλοπε Κρουζ, που ήταν και οι δύο υποψήφιοι, και μετά πήγε στη σύζυγο του Will Smith, σχολιάζοντας το γεγονός πως είχε σχεδόν ξυρισμένο το κεφάλι της, όπως η Ντέμι Μουρ στο G.I. Jane.

«Τζέντα, σε αγαπώ, αλλά περιμένω το G. I. Jane 2», είπε ο Κρις Ροκ. Και δευτερόλεπτα μετά, ο Will Smith σηκώθηκε από τη θέση του, ανέβηκε στη σκηνή, πλησίασε τον Κρις Ροκ και τον χαστούκισε σε… παγκόσμια μετάδοση!

Εξοργισμένος επέστρεψε στη θέση του, με τον Κρις Ροκ να του λέει πως ό,τι είπε ήταν απλά ένα αστείο, αλλά ο Will Smith τού φώναζε να μην πιάνει στο γα@@@@νο στόμα του το όνομα της γυναίκας του. Να σημειωθεί ότι η Τζάντα Πίνκετ Σμιθ έχει αλωπεκία.

Λίγα λεπτά μετά, ο Will Smith ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς» (King Richard).

Μπορεί ο Will Smith να χάσει το Oscar μετά το χαστούκι;

Αμεση ήταν η απάντηση της Ακαδημίας στο πρωτοφανές αυτό περιστατικό βίας. Μετά το τέλος της τελετής απονομής, έγραψε στο Twitter:

«Η Ακαδημία δεν συγχωρεί τη βία οποιασδήποτε μορφής. Απόψε είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε τους νικητές των 94ων βραβείων Oscars, οι οποίοι αξίζουν αυτή τη στιγμή αναγνώρισης από τους συναδέλφους τους και τους λάτρεις του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο».

Ωστόσο, η «Daily Mail» αναφέρει σε δημοσίευμά της πως η Ακαδημία επανεξέτασε και επανίδρυσε τον Κώδικα Δεοντολογίας της το 2017, κατά τη διάρκεια του κινήματος «Metoo», και, πλέον, περιλαμβάνει αυστηρές οδηγίες όσον αφορά τον κώδικα συμπεριφοράς. Οπότε αβέβαιο είναι το μέλλον του χρυσού αγαλματιδίου, που μέχρι αυτή την ώρα έχει στα χέρια του ο Will Smith.

Εκείνη την εποχή, η διευθύνουσα σύμβουλος της AMPAS, Dawn Hudson, έγραψε στα μέλη: «Η ιδιότητα του μέλους της Ακαδημίας είναι ένα προνόμιο που προσφέρεται μόνο σε λίγους και εκλεκτούς στην παγκόσμια κοινότητα των κινηματογραφιστών», μετά από διάφορα σκάνδαλα που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, τόνισε τις αξίες που εκτιμά η Ακαδημία:

«Εκτός από την επίτευξη αριστείας στον τομέα των κινηματογραφικών τεχνών και επιστημών, τα μέλη πρέπει επίσης να συμπεριφέρονται ηθικά, υποστηρίζοντας τις αξίες της Ακαδημίας για σεβασμό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ένταξη και ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που ενισχύει τη δημιουργικότητα.

»Δεν υπάρχει θέση στην Ακαδημία για άτομα που κάνουν κατάχρηση της θέσης, της εξουσίας ή της επιρροής τους με τρόπο που παραβιάζει τα αναγνωρισμένα πρότυπα ευπρέπειας. Η Ακαδημία είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης, παρενόχλησης ή διάκρισης με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλή, την εθνικότητα, την αναπηρία, την ηλικία, τη θρησκεία ή την εθνικότητα. Το Συμβούλιο των Διοικητών πιστεύει ότι αυτά τα πρότυπα είναι απαραίτητα για την αποστολή της Ακαδημίας και αντικατοπτρίζουν τις αξίες μας», διευκρίνισε η Hudson σε δήλωση, όπως αναφέρει το Variety.

Νομικά λοιπόν, ο Will Smith ξέφυγε. Και το LAPD (Αστυνομική Υπηρεσία του Λος Άντζελες) ενημερώθηκε για το τι συνέβη στη σκηνή των Oscars, αλλά αποκάλυψε αργότερα ότι δεν είχε υποβληθεί καταγγελία.

«Οι ερευνητικές αρχές του LAPD γνωρίζουν ένα περιστατικό μεταξύ δύο ατόμων κατά τη διάρκεια του προγράμματος των βραβείων Oscar. Το περιστατικό αφορά ένα χαστούκι. Το άτομο που εμπλέκεται αρνήθηκε να υποβάλει αναφορά στην αστυνομία. Εάν το εμπλεκόμενο άτομο επιθυμεί να κάνει αστυνομική αναφορά σε μεταγενέστερη ημερομηνία, το LAPD είναι διαθέσιμο για να ολοκληρώσει μια έκθεση έρευνας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πάντως, στο παρελθόν, η Ακαδημία έχει πάρει μέτρα κατά μελών της εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς τους.

Το 2017 διέγραψε από μέλος της τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση ή και βιασμό από περίπου 30 γυναίκες.

Το 2014, το τραγούδι «Alone Yet Not Alone» από την ομώνυμη ταινία ακυρώθηκε για την υποψηφιότητά του για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι, επειδή ο συνθέτης Bruce Broughton, μέλος της Ακαδημίας, επικοινώνησε με άλλα μέλη μέσω email, παραβιάζοντας τους κανόνες της Ακαδημίας.

Το παρασκήνιο με τον κακό χαμό στα Oscars μετά το χαστούκι του Will Smith στον Κρις Ροκ

Το βράδυ της Κυριακής, όταν συνέβη αυτή η άνευ προηγουμένου επίθεση, στο Dolby Theatre επικράτησε πλήρης σύγχυση, με τους παρευρισκόμενους να αναρωτιούνται αρχικά αν το χαστούκι ήταν μέρος «στημένου σεναρίου». Ομως τα «γαλλικά» του Will Smith επιβεβαίωσαν γρήγορα ότι δεν ήταν κανενός είδους αστείο.

Το χαστούκι «έπαιξε» live σε παγκόσμια μετάδοση, με τους παραγωγούς να πρέπει να αποφασίσουν πώς έπρεπε να αντιμετωπίσουν τον Will Smith, αφού σε λίγα λεπτά επρόκειτο να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Υπό κανονικές συνθήκες, ο Will Smith είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είχε απομακρυνθεί από τους φρουρούς ασφαλείας και θα είχε οδηγηθεί έξω από το αμφιθέατρο, αλλά το χαστούκι ήρθε λίγες στιγμές πριν ανακοινωθεί το βραβείο. Μόνο τρία άτομα στο κτίριο γνώριζαν ότι ο ηθοποιός επρόκειτο να λάβει το πολυπόθητο βραβείο, συμπεριλαμβανομένου του παραγωγού Will Packer και δύο λογιστών από την Price Waterhouse Coopers, που επιβλέπουν την ταξινόμηση των αποτελεσμάτων των Oscars πριν μοιραστούν και ανοίξουν οι φάκελοι στη σκηνή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γουίλ Σμιθ έσπευσε στο πλευρό του, καθώς ο ηθοποιός κάθισε δίπλα στη σύζυγό του, ενώ ο παραγωγός ολόκληρου του σόου των Oscars, Packer, εθεάθη επίσης να τρέχει στο τραπέζι του Σμιθ και να του λέει κάτι.

Κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού διαλείμματος που ακολούθησε, ο εκπρόσωπος Τύπου του Will Smith συνέχισε να μιλάει μαζί του, ενώ οι παραγωγοί στα παρασκήνια βρίσκονταν σε πανικό.

Σε ρόλο ειρηνοποιού και ο Ντένζελ Ουάσινγκτον

Στα παρασκήνια, σύμφωνα με την «Daily Mail», η Aκαδημία είπε στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους να μη ρωτήσουν κανέναν από τους παρευρισκόμενους ηθοποιούς για το χαστούκι που μεταδόθηκε live σε όλο τον κόσμο, ενώ δεκαπέντε λεπτά μετά την επίθεση ο Will Smith ανέβηκε στη σκηνή και κέρδισε τη μεγαλύτερη διάκριση της ζωής του.

Ελαβε το πολυπόθητο Oscar και με δάκρυα στα μάτια απολογήθηκε για την πράξη του, εξηγώντας ότι το έκανε λόγω της αγάπης που τρέφει για τη γυναίκα του. Ωστόσο, αυτή η δακρυσμένη συγγνώμη μπορεί να μην είναι αρκετή, καθώς υπάρχουν εκκλήσεις να του αφαιρεθεί το Oscar.

«Βασικά, είναι επίθεση. Όλοι ήταν τόσο σοκαρισμένοι στο δωμάτιο, ήταν τόσο άβολο», είπε ένα στέλεχος στη «New York Post».

«Νομίζω ότι ο Γουίλ δεν θα ήθελε να δώσει πίσω το Oscar του, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί τώρα».

Ο σκηνοθέτης Judd Apatow τρόμαξε από τη συμπεριφορά που είδε στη σκηνή. «Θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει. Αυτό είναι καθαρά συμπεριφορά εκτός ελέγχου, οργή και βία. Έχουν ακούσει ένα εκατομμύριο ανέκδοτα για αυτούς τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Δεν είναι πρωτάρης στον κόσμο του Χόλιγουντ και της κωμωδίας. Έχασε τα μυαλά του». Ωστόσο, στη συνέχεια διέγραψε το επίμαχο tweet, καθώς οι φανς του Will Smith εξαγριώθηκαν.

Γιατί ο Will Smith εξοργίστηκε τόσο πολύ

Το αστείο του Κρις Ροκ για τα μαλλιά της γυναίκας του, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, που έχει αλωπεκία, ήταν αυτό που γέμισε με οργή τον Will Smith και κατέληξε να χαστουκίζει επί σκηνής τον Κρις Ροκ στην 94η τελετή απονομής των Oscar.

Τον Δεκέμβριο του 2021, με ένα βίντεό της στο Instagram που είχε πάνω από 2 εκατομμύρια views, η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ μίλησε για την αλωπεκία και τη γραμμή που είχε εντοπίσει στο κεφάλι της.

«Δείτε τη γραμμή» είπε τότε η 50χρονη γυναίκα, και έδειξε το τριχωτό της κεφαλής της. «Τώρα θα μου είναι πιο δύσκολο να το κρύψω, οπότε είπα να το μοιραστώ μαζί σας ώστε να μην αρχίσετε τις ερωτήσεις».

Τον περασμένο Νοέμβριο η σύζυγος του Will Smith αποφάσισε να ξυρίσει τελείως το κεφάλι της, μετά από προτροπή της κόρης της, Willow Smith. «Η Willow με έπεισε, ήταν η στιγμή», είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση