HomeHL-GreeceΠέτρος Φιλιππίδης: Με εντάσεις η δίκη, καυγάς μεταξύ δικηγόρων, του γιου του και Μπιμπίλα

Πέτρος Φιλιππίδης: Με εντάσεις η δίκη, καυγάς μεταξύ δικηγόρων, του γιου του και Μπιμπίλα

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εντάσεις ξεκίνησε σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο και ξεκίνησε η διαδικασία αλλά με… καβγάδες.

Ο καβγάς των δικηγόρων Φιλιππίδη και καταγγελλουσών

Ο πρώτος καβγάς της δίκης Φιλιππίδη σημειώθηκε με αφορμή το αίτημα δύο εκ των καταγγελλουσών οι καταθέσεις τους να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών γιατί εξετάζονται σοβαρότατα αδικήματα και -όπως ανέφερε ο δικηγόρος της μιας εκ των καταγγελλουσών- «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασυρμού της».

Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για κάποια από τις ηθοποιούς που έχουν καταγγείλει δημοσίως τον Πέτρο Φιλιππίδη, την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, τη Λένα Δροσάκη και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, οι οποίες έχουν καταγγείλει μεν τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική παρενόχληση αλλά τα αδικήματα έχουν παραγραφεί και έτσι προσέρχονται στο δικαστήριο ως μάρτυρες.

Η πλευρά Φιλιππίδη αντέδρασε στο αίτημα των καταγγελλουσών, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να απορριφθεί το αίτημά τους, ωστόσο το δικαστήριο που διέκοψε για να αποφασίσει, πήρε την απόφαση να κάνει δεκτό το αίτημά τους με το σκεπτικό ότι η η διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων θα βοηθήσει τις καταγγέλλουσες να μιλήσουν πιο άνετα.

Κατά τη διάρκεια της έντασης στη δικαστική αίθουσα η συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου, είπε «εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο». Οπως ήταν φυσικό τα λεγόμενά της προκάλεσαν την αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή. Μετά τη διακοπή ανακοινώθηκε η απόφαση ότι γίνεται δεκτό το αίτημα των δύο γυναικών.

Ετσι, έχει ήδη ξεκινήσει να καταθέτει η πρώτη καταγγέλλουσα. Η κατάθεσή της έχει διαρκέσει περισσότερα από 50 λεπτά.

Ενταση μεταξύ Σπύρου Μπιμπίλα και του γιου Φιλιππίδη

Στο δικαστήριο από νωρίς, πέρα από τον ίδιο τον Πέτρο Φιλιππίδη, βρέθηκαν και η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου και ο γιος τους Δημήτρης Φιλιππίδης.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε όμως και ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΣΕΗ, του οργάνου των ηθοποιών από το οποίο παραλήφθηκαν οι καταγγελίες σε βάρος Φιλιππίδη και παραδόθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος ξεκίνησε τη διαδικασία που είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη, την προφυλάκιση και τώρα τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Κατά τη συνάντηση, όμως, του Σπύρου Μπιμπίλα με τον Δημήτρη Φιλιππίδη σημειώθηκε ένταση.

Τουλάχιστον αυτό μεταφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής Super Κατερίνα.

«Έμαθα ότι είσαι καλός ηθοποιός και θέλω να σε δω», είπε ο Μπιμπίλας στον Δημήτρη Φιλιππίδη με εκείνον να είναι αρνητικός και να του απαντά πως δεν θέλει.

«Από πότε αποκλείεις τους ηθοποιούς;», του είπε λίγο μετά ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών χωρίς να πάρει καμία απάντηση και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν ο ένας από τον άλλον.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση