HomePost ItΝίκος Ηγουμενίδης: Με «μπαλώματα» και με ψεύδη απαντάει ο Υπουργός Εσωτερικών στη δραματική υποστελέχωση της ΔΕΥΑΗ

Νίκος Ηγουμενίδης: Με «μπαλώματα» και με ψεύδη απαντάει ο Υπουργός Εσωτερικών στη δραματική υποστελέχωση της ΔΕΥΑΗ

«Δεν μπορούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχετικά με τη στάση του Υπουργείου Εσωτερικών στο ζήτημα της υποστελέχωσης της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Απέναντι στα συνεχή μας αιτήματα για μόνιμη στελέχωση της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, ο Υπουργός Εσωτερικών τελικά απάντησε: Δημοσίευσε την Υπουργική Απόφαση που δρομολογεί 8μηνες συμβάσεις που όλοι γνωρίζουμε ότι ούτε αποτελεί λύση και ούτε θωρακίζει μόνιμα τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου.

Τα 22 άτομα που προβλέπει για τη ΔΕΥΑΗ είναι εμφανώς λίγα σε σχέση με ό,τι προβλέπεται για άλλες ΔΕΥΑ της χώρας, δεν μπορούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες μιας μεγάλης και κατεξοχήν τουριστικής πόλης, ενώ ο εργαζόμενος που θα αναλάβει υπηρεσία και μόλις εξειδικευτεί το 8μηνο θα έχει παρέλθει.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εσωτερικών απαντάει με ψεύδη: Για το ζήτημα κάλυψης θέσεων αορίστου χρόνου στη ΔΕΥΑΗ, εξακολουθεί να αποκρύπτει ότι σε σχετική προκήρυξη το ίδιο το Υπουργείο δεν έχει προωθήσει το αίτημα της ΔΕΥΑΗ για κάλυψη μόνιμου προσωπικού και ρίχνει το μπαλάκι στην ίδια τη ΔΕΥΑΗ.

Κατά την προκλητική άποψη του κ. Βορίδη, που αφορά και τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου, «δεν κρίνεται σκόπιμη νέα νομοθετική ρύθμιση για τις προσλήψεις προσωπικού στις ΔΕΥΑ των ΟΤΑ». Η άποψη αυτή συμβαδίζει απολύτως με τη θέση του προκατόχου του κ. Θεοδωρικάκου σε επίκαιρη ερώτηση μου για τη ΔΕΥΑΗ λέγοντας επί λέξει στη Βουλή ότι «στο θέμα της πρόσληψης προσωπικού είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός».

Όλες οι παραπάνω απαντήσεις και ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών αντανακλούν την πάγια θέση της Κυβέρνησης να επιδιώκει την υποστελέχωση της ΔΕΥΑΗ. Αντί για ψεύδη και εμβαλωματικές λύσεις, η Κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει επιτέλους με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό μιας δημοτικής επιχείρησης που έχει ως κύρια λειτουργία της να παρέχει νερό στους πολίτες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση