HomeHL1-EconomyΕπιδότηση στα καύσιμα: Πότε θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές

Επιδότηση στα καύσιμα: Πότε θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές

Τι αναφέρουν νεότερες πληροφορίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

To πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να γίνουν οι πρώτες πληρωμές για την επιδότηση στα καύσιμα στους δικαιούχους ιδιοκτήτες των ΙΧ με τη προϋπόθεση  όμως να έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση , σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει μετά τις 4 Απριλίου . Μεταξύ άλλων οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν για την επιδότηση καυσίμων τα εξής:

Επιδότηση καυσίμων των δικαιούχων και τα ποσά

Η επιδότηση είναι τρίμηνη (Απρίλιο,Μάιο , Ιούνιο) αφορά βενζίνη και πετρέλαιο κίνηση και επιδοτείται η ποσότητα 60 λίτρων το μήνα. Οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πάρουν 40 ευρώ και όσοι διαμένουν σε νησιά θα πάρουν 50 ευρώ .Ενώ οι ιδιοκτήτες της μηχανής θα πάρουν επιδότηση 30 ευρώ και 35 ευρώ θα δοθεί σε αυτούς που κατοικούν σε νησιά .

Σε ποιες περιπτώσεις αυξάνεται η επιδότηση

Η εν λόγω επιδότηση προσαυξάνεται 5 ευρώ εάν χρησιμοποιήσουν οι δικαιούχοι ψηφιακή κάρτα. Επίσης επισημαίνεται ότι επιδοτείται ένα όχημα ανά ιδιοκτήτη .Σύμφωνα με την τροπολογία εάν σε ένα νοικοκυριό έχει και ο σύζυγος και η σύζυγος  από ένα όχημα  και είναι  στο όνομα τους  και είναι μέσα στα εισοδηματικά κριτήρια  που δεν ξεπερνά τα 30 χιλ.ευρώ το οικογενειακό εισόδημα τότε θα πάρουν και οι δύο επιδότηση .

Η διαδικασία χορήγησης της επιδότησης

Η διαδικασία χορήγησης της επιδότησης θα γίνει σε χρεωστική ψηφιακή κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό.

Καύσιμα: Πώς θα προμηθευτείτε  την κάρτα

Οι πολίτες έχουν δύο επιλογές για να προμηθευτούν την κάρτα για τα καύσιμα. Αναλυτικά:

-Είτε να επισκεφτούν το  gov.gr με τους κωδικούς του taxis .

-Eίτε  να επισκεφτούν τα ΚΕΠ .

Σημειώνεται ότι μετά τις 4 Απριλίου θα μπορούν να πάνε οι πολίτες στα ΚΕΠ  για την κάρτα καυσίμων.  Εκεί θα πρέπει να δηλώσουν την πινακίδα του οχήματος τους, το Iban του τραπεζικού τους λογαριασμού, ένα email και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Εν συνεχεία οι πολίτες πάνε με τη κάρτα αυτή στα πρατήρια και  αυτόματα μειώνεται ο λογαριασμός τους για την βενζίνη .Δηλαδή εάν κάποιος θα πρέπει να πληρώσει 60 ευρώ βενζίνη τότε  θα του αφαιρεθούν τα 40 με 45 ευρώ.

Τι ισχύει για  όσους   οφείλουν τέλη κυκλοφορίας

Για  την επιδότηση στα καύσιμα μίλησε και ο εργατολόγος, Κώστας Τσουκαλάς στο MEGA.Όπως είπε  το βασικό στοιχείο για την χορήγηση της επιδότησης ”  είναι τα οχήματα να είναι ασφαλισμένα και να μην οφείλουν τέλη κυκλοφορίας όσον αφορά στο να μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση.Επίσης θα πρέπει κάθε πρόσωπο να δηλώνει ένα όχημα ή μια μοτοσικλέτα καθώς και  αυτή θα έχει την επιδότηση ”

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση