HomeHL1-CultureChania Rock Festival: Έρχεται το μεγαλύτερο μουσικό event που έγινε ποτέ στην Κρήτη

Chania Rock Festival: Έρχεται το μεγαλύτερο μουσικό event που έγινε ποτέ στην Κρήτη

Θρυλικά συγκροτήματα στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια για Chania Rock Festival που ετοιμάζεται για ένα δυνατό καλοκαίρι και θα βάλει φωτιά στην Κρήτη!

Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε τους Sisters Of Mercy που έρχονται για πρώτη φορά στην Κρήτη, ως headliners της 31ης Ιουλίου Chania Rock Festival 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

Ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα που ανέδειξε η post punk σκηνή, με την επιβλητική παρουσία και τη βαριά μελαγχολική φωνή του Andrew Eldritch να δίνει από την αρχή το στίγμα τους, οι Sisters Of Mercy αποτελούν σημείο αναφοράς του σκοτεινού rock ήχου και της dark κουλτούρας, γενικότερα.

Τα album τους “First And Last And Always” (1985), “Floodland” (1987), “Vision Thing” (1990), θεωρούνται κλασικά, έχοντας σημαδέψει όχι μόνο την εποχή τους αλλά και επόμενες γενιές καλλιτεχνών και ακροατών.

Από κοντά, μερικές εξαιρετικές συλλογές και αρκετά καταπληκτικά singles και EPs που έδωσαν στο όνομα της μπάντας μυθικές διαστάσεις και έκαναν τη μουσική και το στυλ της αντικείμενα λατρείας για μία ευρεία γκάμα fans, από το post-punk / dark wave μέχρι το hard rock.

Οι ίδιοι, ανέκαθεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως ένα, πρωτίστως, rock’n’roll συγκρότημα με βασικές επιρροές από τον Leonard Cohen (από κομμάτι του οποίου πήραν και το όνομά τους), τους Stooges, τους Velvet Underground, και τους Hawkwind.

Στα live τους, δημιουργούν ατμόσφαιρα “φορτισμένης industrial ψυχεδέλειας”, συνδυάζοντας νέο υλικό με τα παλιά γνώριμα τραγούδια τους, βουτηγμένα στην παραζάλη ενός εντυπωσιακού light show.

Μόνιμα σημεία αναφοράς, η αδύνατη φιγούρα του Eldritch, με τα μαύρα γυαλιά, τα δερμάτινα ρούχα και μία από τις χαρακτηριστικότερες φωνές στη σύγχρονη ιστορία του rock’n’roll, και τα βαριά beats του Doktor Analanche, του drum machine που δίνει το ρυθμικό υπόβαθρο στα κομμάτια των Sisters Of Mercy, από την ημέρα που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα.

Τη συνέχεια την υποδηλώνουν και μόνο οι τίτλοι των μοναδικών τραγουδιών που θα ακούσουμε την Κυριακή 31 Ιουλίου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου σε μια εμφάνιση ιστορικής σημασίας για το νησί της Κρήτης:

“Temple Of Love”, “Marian”, “This Corrosion”, “More”, “Lucretia My Reflection”,  “Body And Soul”, “First And Last And Always”, “Vision Thing”, “Ribbons”, “No Time To Cry”, “Walk Away” και πολλά ακόμη, που αποδεικνύουν ότι οι Sisters of Mercy, παραμένουν επικίνδυνα σκοτεινοί & μόνιμα συναισθηματικοί.

  • Για την συγκεκριμένη ημέρα θα ανακοινωθούν 4 ακόμα συγκροτήματα
  • Ενώ σύντομα θα προστεθούν περισσότερες ημέρες στο πλαίσιο του Chania Rock Festival 2022.
  • Εισιτήρια προπωλούνται ήδη online στην ειδική τιμή των 25€ https://www.chaniarockfestival.gr/en/tickets
Διαφήμιση
Διαφήμιση