HomeHL-9Χαλάζι και κεραυνοί στην Κρήτη – Πότε υποχωρεί η Μαρτιάτικη κακοκαιρία – photos

Χαλάζι και κεραυνοί στην Κρήτη – Πότε υποχωρεί η Μαρτιάτικη κακοκαιρία – photos

Με τι καιρό θα γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άνοιξαν οι ουρανοί το βράδυ στην Κρήτη με την κακοκαιρία που σφυροκόπησε το νησί να μην έχει προηγούμενο, τουλάχιστον για τον χειμώνα που δεν φαίνεται να θέλει να μας αποχαιρετήσει και να δώσει επιτέλους τη θέση του στην Άνοιξη.

Σφοδρή χαλαζόπτωση, χιόνια στα ορεινά (στο Οροπέδιο το έστρωσε ξανά, τέλη Μαρτίου), έντονες βροχοπτώσεις και απανωτοί κεραυνοί ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που έπληξε το νησί.

«Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και με μεγαλύτερη διάρκεια στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Η διαταραχή αναμένεται να διαρκέσει περίπου 24 ώρες» ανέφερε στο cretapost ο Ερευνητής και Μετεωρολόγος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Γιώργος Παπαβασιλείου και πλέον οι προγνώσεις επιβεβαιώθηκαν πλήρως.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην ομάδα Μετεωκρήτες στο facebook αποτυπώνουν γλαφυρά ένα τμήμα μόνο από τα καιρικά φαινόμενα που βιώσαμε οι κάτοικοι της Κρήτης.

Ηράκλειο:

xalazi-kakokairia-irakleio xalazi-kakokairia-irakleio2 xalazi-kakokairia-irakleio3 xalazi-kakokairia-irakleio4

keraynoi-kakokairia keraynoi-kakokairia2 keraynoi-kakokairia3

Γούβες:

xalazi-kakokairia-gouves

Η κακοκαιρία αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Τετάρτης (23/3). Την Πέμπτη (24/3), σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων ενώ την Παρασκευή, ανήμερα της εθνικής μας επετείου (25/3) «ο καιρός επιστρέφει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα με νέα άνοδο της θερμοκρασίας (μέγιστη στους 18-19 βαθμούς Κελσίου σε όλη την Κρήτη), ηλιοφάνεια και τους ανέμους να πνέουν εξασθενημένοι στα 4-5 μποφώρ. Καιρός ιδανικός για εκδρομές το τριήμερο» αναφέρει ο κ. Παπαβασιλείου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Οι βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν την Κρήτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (Πέμπτη 23/3) με σταδιακή εξασθένηση μετά τις απογευματινές ώρες, με τον μετεωρολόγο του meteo.gr να εφιστά την προσοχή στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Πυκνές και έντονες είναι και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νησιού έως και τα 900 μέτρα. Ωστόσο η κακοκαιρία αναμένεται να υποχωρήσει.

Σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης κι έπειτα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Ο καιρός ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται την Παρασκευή (25/3), της τάξης των 6-7 βαθμών Κελσίου και αναμένεται να φτάσει μέχρι και 18-19 βαθμούς Κελσίου. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αναμένεται να είναι η ηλιοφάνεια και η εξασθένηση των ανέμων (δυτικές διευθύνσεις στα 4-5 μποφώρ). Ο καιρός θα είναι ιδανικός για τους εκδρομείς του τριημέρου που αναμένεται να κατακλύσουν τους χειμερινούς προορισμούς της Κρήτης.

Δείτε live την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση