HomeCity GuideΤο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου στην εκδήλωση «Μνήμης ΔΙΑ-ΛΟΓΟΙ»

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου στην εκδήλωση «Μνήμης ΔΙΑ-ΛΟΓΟΙ»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με τη στήριξη της ΔΕΠΑΝΑΛ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου με το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής στην εκδήλωση «Μνήμης ΔΙΑ-ΛΟΓΟΙ», που διοργανώθηκε από τον οργανισμό ΦΕΡΜΕΛΗ το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με τη στήριξη της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Ανωγείων και την υποστήριξη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Η εκδήλωση έφερε τις μαθήτριες και τους μαθητές του Σχολείου σε επαφή με την αξία των συμβόλων, των μύθων και της ιστορίας μας, μέσα από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες,  τις παρουσιάσεις λευκωμάτων και παιδικών παραμυθιών με κύριο θέμα την ιστορία των Ευζώνων, καθώς και τη μικρή έκθεση γλυπτών και ζωγραφικών έργων.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Κώστα Δροσουλάκη, η μουσική λειτούργησε ως γέφυρα μνήμης: το Φωνητικό Σύνολο «Θύραθεν» (Thirathen Vocal Group) απέδωσε τραγούδια βασισμένα στην ελληνική παράδοση, ενώ το Οργανικό και Φωνητικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου παρουσίασε ριζίτικα τραγούδια, από το ακριτικό «Ο Διγενής ψυχομαχεί» μέχρι τα ριζίτικα της τάβλας «Σε ψηλό βουνό», «Πότες θα κάμει ξαστεριά», «Αγρίμια κι αγριμάκια μου» και άλλα, ενθουσιάζοντας το παριστάμενο ακροατήριο, αλλά και όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση από το διαδίκτυο.

Ολόκληρη η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στο κανάλι της ΑΜΚΕ ΦΕΡΜΕΛΗ (www.phermeli.gr) στο youtube, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://www.youtube.com/watch?v=JBuKRfpvGIw&ab_channel=PhermeliAssociation

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές μας να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό.

Ευχαριστούμε επίσης την εκπρόσωπο του κεντρικού χορηγού της εκδήλωσης «Super Creta Gas ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ Α.Ε.» κυρία Τζαντρίζου, για την ευγενική προσφορά προς το σχολείο μας των βιβλίων που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.

foto2

Διαφήμιση
Διαφήμιση