HomeΚΡΗΤΗΥπεγράφησαν οι αποφάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη

Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο Υπουργικές Αποφάσεις για την έρευνα και εκμετάλλευση των ελληνικών Υδρογονανθράκων υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Η πρώτη απόφαση την προκήρυξη του Διεθνούς Γύρου Παραχωρήσεων των Δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης στις 20 θαλάσσιες περιοχές (blocks) στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης.

Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού για παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις χερσαίες περιοχές: diagonismos AOZ

Η απόφαση αποστέλλεται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η υποβολή προσφορών θα ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα διαρκέσει έξι μήνες.

Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού για παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές: diagonismos

Η δεύτερη απόφαση αφορά τον Διεθνή Διαγωνισμό υποβολής προσφορών για τις τρεις χερσαίες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα, «Άρτα – Πρέβεζα», «Αιτωλοακαρνανία» και «Βορειοδυτική Πελοπόννησος», για τις οποίες είχε κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος από την εταιρεία ENEL στα μέσα Απριλίου.

Με την απόφαση αυτή, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία του Ν. 2289/1995, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να υποβάλουν προσφορές για τις περιοχές αυτές.

Η απόφαση αποστέλλεται επίσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών είναι 90 ημέρες από τη δημοσίευσή της στην επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

«Δεσμευτήκαμε να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί στα μέσα του 2014, κρατήσαμε αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα, ξεπεράσαμε τις προκλήσεις και σήμερα αποδεικνύουμε ότι η Ελλάδα στο χώρο των ερευνών υδρογονθράκων τηρεί απόλυτα τις δεσμεύσεις της» τόνισε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση