HomeHL-World«Μπλόκο» σε Facebook και Instagram επιβάλλει η Ρωσία

«Μπλόκο» σε Facebook και Instagram επιβάλλει η Ρωσία

«Εξτρεμιστική οργάνωση» η Meta για τη Μόσχα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ρωσικό δικαστήριο διέταξε τον αποκλεισμό της δραστηριότητας των Facebook και Instragram στη χώρα αμέσως.

Για την απόφασή του αυτή, το δικαστήριο της Ρωσίας αναφέρει ως αιτία την «εξτρεμιστική δραστηριότητα» των πλατφορμών αυτών. Δεν αναφέρθηκε αποκλεισμός για την υπηρεσία του WhatsApp.

Επίσης, η Ρωσία έχει κατηγορήσει την Google και την υπηρεσία βίντεο YouTube για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες.

Η Ρωσία έχει ήδη επιβάλει περιορισμούς στη λειτουργία του Facebook, επειδή η πλατφόρμα περιόρισε την πρόσβαση σε ρωσικά ΜΜΕ, ενώ το Instagram δέχτηκε αποκλεισμό επειδή κατηγορήθηκε για υποκίνηση βίας κατά της Ρωσίας, από το Κρεμλίνο.

Η Μόσχα έχει ζητήσει από τη Meta να ξεμπλοκάρει τα ρωσικά ΜΜΕ και να ζητήσει συγγνώμη από τους Ρώσους

Μερικές ημέρες νωρίτερα, η Μόσχα είχε ανακοινώσει πως για να επανέλθει η νόμιμη λειτουργία των υπηρεσιών Facebook και Instagram, η διοίκηση της Meta θα πρέπει να ξεμπλοκάρει τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, να διασφαλίσει την «αντικειμενικότητα και την ουδετερότητα» και επίσης να ζητήσει συγγνώμη από τους Ρώσους.

Ακόμα, έχουν κυκλοφορήσει αναφορές περί εκμετάλλευσης του αποκλεισμού στο Instagram από Ρώσους επιχειρηματίες που επιχειρούν να αναπτύξουν τη δική τους εκδοχή για τη δημοφιλή πλατφόρμα.

Η Meta προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τη Μόσχα όταν γνωστοποίησε την απόφασή της να τροποποιήσει τον κανονισμό χρήσης της ως προς την υποκίνηση βίας και τη ρητορική μίσους και να επιτρέπει τις αναρτήσεις που καλούν να «πεθάνουν οι Ρώσοι εισβολείς» και υποκινούν πράξεις βίας εναντίον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και της ρωσικής πολιτικής ηγεσίας.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση