HomeHL-9Νέα σειρά εποχής της Βικτόρια Χίσλοπ με φόντο την Κρήτη

Νέα σειρά εποχής της Βικτόρια Χίσλοπ με φόντο την Κρήτη

Μεγάλα ονόματα συζητούν για το καστ των ηθοποιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια νέα σειρά εποχής ετοιμάζει η κρατική τηλεόραση που βασίζεται σε βιβλίο της Βικτώριας Χίσλοπ.

Η ΕΡΤ ετοιμάζει μεθοδικά το πρόγραμμα της ερχόμενης σεζόν με τη μυθοπλασία να κρατάει δυναμικά τα ηνία. Οι σειρές της κρατικής τηλεόρασης κατάφεραν να ξεχωρίσουν, ειδικά τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, παρόλο που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.

Βιβλίο της Χίσλοπ γίνεται σειρά

Μετά τη σειρά «Κάρτ -Ποστάλ» που προβλήθηκε στο πρώτο μισό της σεζόν ένα ακόμα βιβλίο της Βικτώρια Χίσλοπ θα γίνει ταινία και υα προβληθεί την ερχόμενη σεζόν στη prime time του καναλιού.

Αυτή τη φορά πρόκειται για το βιβλίο «Μια νύχτα του Αυγούστου», το οποίο στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, και θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του 1950. Αξίζει να σημειώσουμε πως η κρατική δουλειά έχει στο δυναμικό της πετυχημένες σειρές εποχής με πιο πρόσφατη την «Αγάπη παράνομη» που εκτός από υψηλά νούμερα τηλεθέασης είχε γίνει πρώτο trend στο Twitter.

Η νέα δραματική σειρά, που αποδεικνύεται επίκαιρη όσο ποτέ, διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’50, και έχει στο επίκεντρό της τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό του φίλο. Η Ζωή Σγουρού θα σκηνοθετήσει το σενάριο του Παναγιώτη Χριστόπουλου, ενώ στο καστ των πρωταγωνιστών συμπεριλαμβάνονται πολλοί γνωστοί και καταξιωμένοι ηθοποιοί.

Η σειρά εποχής θα ολοκληρωθεί σε 14 επεισόδια και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Μάϊο. Μάλιστα, η ΕΡΤ πρόκειται να εντάξει ακόμα μια σειρά εποχής το «Φλόγα και Άνεμος» που προέρχεται απο το μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου.

Κρίνοντας από το βιβλίο, που κυκλοφόρησε πριν δύο χρόνια, το «Μια ημέρα του Αυγούστου» είναι το σίκουελ της σειράς «Το Νησί» που είχε προβληθεί με μεγάλη επιτυχία στο Mega πριν αρκετά χρόνια.

Η υπόθεση του βιβλίου

25 Αυγούστου 1957: Η αποικία λεπρών στη Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι για την περίσταση στην Πλάκα, στο χωριό ακριβώς απέναντι. Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα θεραπευμένους και όλοι μαζί τρώνε, χορεύουν και γιορτάζουν αυτή τη σπουδαία στιγμή απελευθέρωσης από τον φόβο και την αρρώστια.

Όλα παγώνουν, ωστόσο, όταν ακούγονται δυο πυροβολισμοί. Η Άννα πέφτει νεκρή. Και το κλείσιμο της αποικίας θα μείνει συνδεδεμένο για πάντα με την τραγωδία. Το ζήτημα είναι πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτοί που έμειναν πίσω. Η αδελφή της η Μαρία, ο σύζυγος της Άννας ο Αντρέας, ο εραστής της ο Μανόλης… Πώς θα αντιμετωπίσουν το στίγμα και το σκάνδαλο. Πώς θα χτίσουν ένα μέλλον πάνω στα ερείπια του παρελθόντος.

Αυγουστίδης και Στάνκογλου θα παίξουν μαζί;

Αυτή τη περίοδο, οι συντελεστές της σειράς έχουν ξεκινήσει τις πρώτες συζητήσεις με τους ηθοποιούς που θα κρατήσουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida.gr έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση με δυνατά ονόμαστα ηθοποιών, χωρίς να έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις.

Προς το παρών, οι ηθοποιοί που έχουν κάνει μια πρώτη συζήτηση είναι οι Γιάννης Στάνκογλου, Στέλιος Μάϊνας, Ορφέας Αυγουστίδης και Γιούλικα Σκαφιδά.

Πάντως, αν ο Ορφέας Αυγουστίδης κλείσει τελικά στην νέα σειρά της ΕΡΤ, θα είναι μια ηχηρή απουσία από τον τηλεοπτικό «Σασμό» που φέτος έχει ξεχωρίσει σημειώνοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Εν αναμονή των τελικών υπογραφών.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση