HomeΕΛΛΑΔΑΕπαμεινώνδας Κορκονέας: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή του

Επαμεινώνδας Κορκονέας: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας συνελήφθη την Παρασκευή το πρωί στην περιοχή της Στούπας στη Μάνη. Ο Κορκονέας ο οποίος είχε συλληφθεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου επιστρέφει στις φυλακές ύστερα από την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης χορήγησης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου που του είχε αναγνωρίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, τον Ιούλιο του 2019, και τον είχε οδηγήσει εκτός φυλακής.

Την αίτηση αναίρεσης είχε καταθέσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη Κορκονέα

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του:

«Συνελήφθη, χθες (18.3.2022) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 51χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Λαμίας, προκειμένου να συνεχισθεί η εκτέλεση πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκισης 15 μηνών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας».
Δεν αντιστάθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ1, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, δεν πρόβαλε καμία αντίσταση τη στιγμή της σύλληψης του, ενώ φάνηκε να μην γνωρίζει ότι είχε ήδη εκδοθεί η απόφαση.

Να σημειωθεί, ότι μετά την αποφυλάκιση του, το 2019 διέμενε στην περιοχή της Στούπας στη Μεσσηνία.

Ο Κορκονέας μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και αναμένεται να γίνει η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση