HomeHL-SportsPlay outs: Οι αριθμοί και το όριο παραμονής

Play outs: Οι αριθμοί και το όριο παραμονής

Στη βραχεία προϊστορία του θεσμού όποια ομάδα υποβιβάστηκε κέρδισε στην πρεμιέρα του, ενώ ηττήθηκε εκείνη που πήγε στα μπαράζ. Ο Μανούσος είναι ο κορυφαίος «μπομπέρ» της διοργάνωσης και γιατί όλοι.... ψάχνουν το νούμερο «30».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες ώρες απέμειναν ώστε να ξεκινήσουν τα play outs, όπου και θα ξεκαθαρίσει το όνομα της ομάδας που θα αγωνίζεται του χρόνου στη Super League 2 αλλά και εκείνη που θα οδηγηθεί στα μπαράζ με έναν εκ των δύο πρωταθλητών της από κάτω κατηγορίας.

Η διοργάνωση ως format διανύει το τρίτο της έτος αφού καθιερώθηκε τη σεζόν 2019/20 και έκτοτε οι 7 αγωνιστικές της… κρίνουν τη «σωτηρία», κάτι που αυτόματα αποτυπώνει ανάγλυφα το μεγάλο της διακύβευμα.

Ας δούμε λοιπόν τους αριθμούς των play outs, δηλαδή τα ρεκόρ που έχουν δημιουργηθεί αλλά και ορισμένα χρήσιμα/χρηστικά στοιχεία που «συνοδεύουν» τους φετινούς συμμετέχοντες (ΟΦΗΑστέρα ΤρίποληςΠαναιτωλικόΙωνικόΑτρόμητοΛαμίαΑπόλλων Σμύρνης).
*Το όριο για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού δεν έχει ξεπεράσει τους 27 βαθμούς. Με τόσους υποβιβάστηκε πέρσι η ΑΕΛ, ενώ ένα χρόνο πριν ο Πανιώνιος έπεσε με 23. Από τους «κυανέρυθρους» πάντως είχαν αφαιρεθεί τότε 6 πόντοι, οπότε η συγκομιδή στο ταμπλό δεν είναι αντιπροσωπευτική.

*Το αντίστοιχο για τα μπαράζ δεν πέρασε τους 29, καθώς το 2019/20 η Ξάνθη βρέθηκε εκεί με 24, ενώ πέρσι ο Παναιτωλικός πήγε με 28. Πάντως όπως στην προαναφερθείσα περίπτωση του Πανιωνίου έτσι και σε εκείνη της πρώτης είχαν αφαιρεθεί πόντοι.

*Με γνώμονα τα παραπάνω και για να μην μπερδευτείτε λόγω αφαιρέσεων βαθμών κτλ, όλοι έχουν κατά νου πως με «30» λογικά δεν κινδυνεύεις. Ετσι μας έχει «διδάξει» το παρελθόν.

*Πέρσι και πρόπερσι ο παράγοντας έδρας φαίνεται πως δεν «έπαιξε» τόσο σημαντικό ρόλο, ίσως και επειδή τα παιχνίδια διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων για τη μη διάδοση της πανδημίας. Ετσι από τις συνολικά 56 αναμετρήσεις που διεξήχθησαν μόνο στις 17 κέρδισε ο εκάστοτε γηπεδούχους. Στις άλλες 15 επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι, ενώ 24 δεν ανέδειξαν νικητή.

...

*Τόσο το 2019/20 όσο και πέρσι η ομάδα που τελικά υποβιβάστηκε κέρδισε το πρώτο της παιχνίδι στα play outs, ενώ ηττήθηκε εκείνη που πήγε στα μπαράζ. 

Πιο συγκεκριμένα και για το κομμάτι του ουραγού ο Πανιώνιος επικράτησε πρόπερσι του Βόλου και την επόμενη περίοδο η ΑΕΛ στη Ριζούπολη, ενώ για εκείνο του 13ου η Ξάνθη έχασε στο Βόλο (το πρόγραμμά της είχε διαφοροποιηθεί λόγω κρουσμάτων Covid-19) και πέρσι ο Παναιτωλικός από τη Λαμία στο Αγρίνιο.

Ατρόμητος, Λαμία, Παναιτωλικός, Βόλος θα γίνουν πλέον οι μόνες ομάδες που θα έχουν συμμετάσχει στα play outs και τα 3 χρόνια που έχουν θεσμοθετηθεί.

*Ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΟΦΗ είναι οι μόνες αήττητες ομάδες στην ιστορία των play outs (3-4-0 το ρεκόρ τους).

Μάλιστα οι νυν τεχνικοί τους Μίλαν Ράσταβατς και Νίκος Νιόπλιας αντίστοιχα είναι οι μόνοι εκ των 7 προπονητών των ισάριθμων clubs που και συμμετέχουν στο φετινό τουρνουά και παραμένουν αήττητοι από παλαιότερες παρουσίες τους (3-4-0 τα ρεκόρ τους).

*Οι Αρκάδες και οι Κρητικοί έχουν και το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών, καθώς πρόπερσι και πέρσι αντίστοιχα συγκέντρωσαν από 13. Τη λιγότερη κατέγραψαν ο Βόλος και ο ΠΑΣ, από 4, πρόπερσι και πέρσι αντίστοιχα.

*Ο Αστέρας είναι και η ομάδα με τη μεγαλύτερη επιθετική συγκομιδή σε ένα τουρνουά, όταν το 2019/20 σημείωσε 11 τέρματα στα 7 ματς της διοργάνωσης. Από 10 φορές βρήκαν στόχο, την ίδια μάλιστα σεζόν, Ατρόμητος, Παναιτωλικός.

*Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη σε play outs είναι εκείνη του Αστέρα επί του Βόλου με 4-0 (4/7/20), Το 3-2 που κέρδισε ο Ατρόμητος το Βόλο στο Πανθεσσαλικό την ίδια χρονιά είναι η αναμέτρηση στην οποία σημειώθηκαν τα περισσότερα τέρματα.

....

* Ο Απόλλων Σμύρνης είναι η μόνη ομάδα που όχι μόνο δεν έχει κερδίσει εντός έδρας (0-2-2 το ρεκόρ του) αλλά ακόμη δεν έχει σκοράρει στη Ριζούπολη στο πλαίσιο των play outs (0-3 το επιμέρους σκορ του).

 Γιώργος Μανούσος είναι ο πρώτος σκόρερ των plau outs, καθώς σε 14 ματς που συμμετείχε πέρσι και πρόπερσι, όλα με τον Ατρόμητο, βρήκε 7 φορές δίχτυα. Φέτος θα τον δούμε με τη Λαμία.

*Ο Αμπιόλα Ντάουντα είναι ο μόνος παίκτης που έχει σκοράρει στα play outs με 2 διαφορετικές ομάδες (Παναιτωλικός 2019/20/Απόλλων Σμύρνης 2020/21).

*Οι Φάρλεϊ Ρόσα και Μίλος Ντέλετιτς είναι οι πρώτοι σε ασίστ στα play outs, καθώς μετρούν από 4. Ο πρώτος τη σεζόν 2019/20 με τον Παναιτωλικό, ενώ ο δεύτερος είχε 1 εκείνη τη χρονιά ως παίκτης του Αστέρα Τρίπολης και 3 πέρσι με τη Λαμία.

...

*Ο Βόλος δεν έχει κερδίσει ποτέ εκτός έδρας σε 7 εξόδους του στα play outs (0-2-5), όπως και η Ξάνθη σε 4 (0-2-2) και ο ΠΑΣ Γιάννινα σε 3 (0-1-2).

*Η Λαμία και ο ΟΦΗ είναι οι μόνες ομάδες που δεν έχουν ηττηθεί σε κάποια έξοδό τους στη διοργάνωση (3-4-0/2-2-0 αντίστοιχα).

*Από τους προπονητές που θα είναι φέτος στους πάγκους «εμπειρία» στη διαδικασία έχουν (πλην των Ράσταβατς Νιόπλια) και οι Κώστας Μπράτσος, Τζιανλούκα Φέστα των Βόλου και Λαμίας αντίστοιχα. Ο Ιταλός μάλιστα θα μετρά πλέον 2 παρουσίες με ισάριθμες ομάδες, όπως έχουν και οι Μιχάλης ΓρηγορίουΜάκης Χάβος

gazzetta.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση