HomeHL-9Καύσιμα: Πόσο χάνει από τον μισθό του ο Έλληνας για να βάζει βενζίνη

Καύσιμα: Πόσο χάνει από τον μισθό του ο Έλληνας για να βάζει βενζίνη

Ο μέσος Έλληνας δυσκολεύεται να γεμίσει το ρεζερβουάρ του βενζίνη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτίναξε τις τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης στα ύψη. Έτσι ενώ μέχρι πριν λίγες εβδομάδες το λίτρο ήταν κοντά στο 1,60 τώρα αγγίζει τα 2,2 και πολλές φορές τα 2,3.

Πλέον η έκφραση «γέμισε το» που λέγαμε παλιά όταν πηγαίναμε στο πρατήριο βενζίνης, ακούγεται ολοένα και λιγότερο. Πλέον το χέρι μπαίνει βαθύτερα στην τσέπη και τα λίτρα που μπαίνουν στο αυτοκίνητο είναι λιγότερα.

Και όσο πιο βαθιά μπαίνει το χέρι στην τσέπη για βενζίνη, τόσο περισσότερο ροκανίζεται το εισόδημα και το μηνιάτικο του εργαζόμενου Έλληνα.

Ο ΟΟΣΑ

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν το «κουτσούρεμα» που τρώνε οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί από το δυσβάσταχτο κόστος της βενζίνης και του πετρελαίου. Και για να κάνουμε μια σύγκριση: Για την αγορά 60 λίτρων βενζίνης ο μέσος Έλληνας χάνει το διπλάσιο ποσοστό του – μέσου- μισθού του από τον Γερμανό.
oosa1-600x571
Για να βάλει δηλαδή 60 λίτρα βενζίνης το μήνα, θα χάσει το 5,58% του μέσου μηνιαίου μισθού του. Ο Γερμανός θα χάσει το 2,92% ενώ ο Αμερικανός το 1,22%. Μάλιστα σε ότι έχει να κάνει με τις χώρες της Ευρώπης βρισκόμαστε στην κορυφή της μαύρης λίστας, πιο πάνω από τους Εσθονούς, τους Λετονούς και τους Λιθουανούς.

Η λίστα

Στην κορυφή είναι ο Έλληνας που δαπανά το 5,58% του μισθού του. Ακολουθεί ο Σλοβάκος με το 5,33%, ο Πορτογάλος με το 5,27%, ο Εσθονός με το 4,96%, ο Λετονός με το 4,81%, ο Βρετανός με το 3.11% και τέλος ο Γερμανός με το 2,92%.
Παγκοσμίως

Σε πολύ καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα είναι ο Μεξικανός ο οποίος για βενζίνη χαλάει το 4,78% του μέσου μηνιαίου μισθού του ενώ στην κορυφή της λίστας είναι ο αμερικανός όπως είπαμε.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση