HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση εργασίας με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων για την προστασία των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων για την προστασία των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Τι συμφωνήθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, προκειμένου να προσδιοριστεί το πλαίσιο και η κατάλληλη στρατηγική για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και τη δραστική μείωση του αριθμού τους μέσω προγραμμάτων υιοθεσίας, με απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων καλής διαβίωσης των ζώων ως ευαίσθητων όντων.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στέλιος Καλομοίρης, η υπάλληλος του Δήμου, αρμόδια για το θέμα, Αγλαΐα Παντουβάκη, ο κτηνίατρος του Δήμου Νίκος Μανουσάκης, η επιστημονική συνεργάτης του Δημάρχου Γωγώ Πιλιγκότση, ο εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης «Κιβωτός του Μίνωα» Σταύρος Ροδιτάκης και ο εκπρόσωπος της Φιλοζωικής Ομάδας «Σείριος Ηρακλείου», Γιώργος Ριτσάκης.

Σαν πρώτο βήμα προς την επίτευξη του παραπάνω στόχου συμφωνήθηκε:

• Η συντονισμένη προσπάθεια για την ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων ζώων προκειμένου να είναι εφικτή η καταγραφή τους στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση καταγραφής των ζώων συντροφιάς: «Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς», μόλις αυτή τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Εσωτερικών και εν συνεχεία:
•Η παροχή κτηνιατρικής φροντίδας σε όσα ζώα έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο του προγράμματος στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων που ήδη εφαρμόζεται και χρηματοδοτείται με ιδίους πόρους του Δήμου
•Η προώθηση των υιοθεσιών με τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Δήμου μέχρι την έναρξη λειτουργίας της εθνικής πλατφόρμας.
•Η επιδίωξη της συνεργασίας με τα σχολεία του Δήμου για την εφαρμογή εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα συμβάλλουν στη συνολικότερη ευαισθητοποίηση των δημοτών και στην προώθηση των προγραμμάτων υπεύθυνης υιοθεσίας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης,: «Το πρόβλημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων παραμένει σοβαρό, παρότι έχει προβλεφθεί η τριπλάσια χρηματοδότηση του Δήμου, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, για τον σκοπό αυτό. Χρειάζεται όμως μία διαρκής, σοβαρή και ολοκληρωμένη προσέγγιση, ως προς τη χρηματοδοτική υποστήριξη που χρειάζεται ο Δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών, τόσο για τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών, όσο και για την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού. Παράλληλα χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συνεργασία όλων των δημοτών, ώστε να καταστεί δυνατή η δρομολόγηση λύσεων για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση