HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη για τη νέα ΚΑΠ

Σύσκεψη για τη νέα ΚΑΠ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014, πλατιά σύσκεψη των φορέων του Νομού Χανίων με θέμα τα προβλήματα που σχετίζονται με την ιδιοκτησία των βοσκοτόπων εν όψει της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Βουλευτής Χανίων, κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο κ. Ναπολέων Ξιφαράς, εκπρόσωπος του Βουλευτή Χανίων, κ. Γιώργου Σταθάκη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Γιάννης Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων, κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης και ο νομικός τους σύμβουλος, κ. Γιάννης Ντερμανάκης, καθώς και Μέλη του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, κ. Αλέξανδρος Στεφανάκης, και ο Αντιπρόεδρος του, κ. Ελευθέριος Ντουντουνάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων, κ. Τάσος Κουρουπάκης, οι νεοεκλεγμένοι Δήμαρχοι Κισάμου, κ. Θεόδωρος Σταθάκης, και Αποκόρωνα, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Δήμαρχος Σφακίων, κ. Παύλος Πολάκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «η ΕΝΟΤΗΤΑ», κ. Γιώργος Μπικάκης, όπως και Μέλη της Ομοσπονδίας, η Διευθύντρια του Δασαρχείου Χανίων, κα Πολύμνια Σκλαβάκη, και οι δασολόγοι Τμηματάρχες κ. Γιάννης Φωτάκης και κ. Γιάννης Ρακατσίνας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων, κ. Μιχάλης Μεσσαριτάκης, και η Αναπληρώτρια Διευθύντριά της, κα Χρύσα Μακράκη-Χαριτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν στον κτηνοτροφικό κλάδο και διαπιστώθηκε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς τον βοσκοτόπων (όπως ισχύει σήμερα) δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στους κτηνοτρόφους ενόψει της νέας ΚΑΠ (στο θέμα της βόσκησης). Συζητήθηκε επίσης, σε πρώτη φάση, ο τρόπος εφαρμογής της νέας ΚΑΠ και των απαιτήσεων που θέτει προκειμένου να χορηγείται η ενιαία ενίσχυση (άμεση σύνταξη διαχειριστικών σχεδίων βοσκοτόπων).

Τέλος, ο Αντιπεφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, πρότεινε να αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων τη διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των βοσκοτόπων της Κρήτης (ξεκινώντας από την εποχή της Τουρκοκρατίας – Κρητικής Πολιτείας – Ελληνικού Κράτους μέχρι και σήμερα) ώστε να προταθούν λύσεις για τη νομική διευθέτηση του συγκριμένου θέματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση