HomeHL1-CultureΠαραιτήθηκε η πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι -«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία»

Παραιτήθηκε η πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι -«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία»

Δεκτή με ανοικτές αγκάλες στην Ολλανδία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα από τα αστέρια των μπαλέτων Μπολσόι της Μόσχας, η μπαλαρίνα Όλγα Σμιρνόβα, παραιτήθηκε λόγω της εισβολής της Ρωσίας και θα μετακομίσει στο Άμστερνταμ.

Η γεννημένη στην Αγία Πετρούπολη μπαλαρίνα είχε καταγγείλει προηγουμένως τη σύγκρουση, λέγοντας πως η εισβολή «ξεπέρασε τα όρια». Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε χθες, το Ολλανδικό Εθνικό Μπαλέτο ανέφερε ότι η Σμιρνόβα «έγινε δεκτή με ανοιχτές αγκάλες» και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της εκεί με την «Raymonda» που κάνει πρεμιέρα στις αρχές Απριλίου.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία» είπε η μπαλαρίνα

Η Σμιρνόβα εντάχθηκε στο διάσημο μπαλέτο Μπολσόι το 2011 πριν πάρει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραστάσεις όπως «Η Λίμνη των Κύκνων» και «Ζιζέλ» μεταξύ άλλων. Έκτοτε έχει κάνει διεθνείς περιοδείες με το μπαλέτο και έχει εμφανιστεί ως προσκεκλημένη για το American Ballet Theatre και το State Balle της Βιέννης.

Η μπαλαρίνα, της οποίας ο παππούς είναι Ουκρανός, έγραψε στο Telegram πως «είναι ενάντια στον πόλεμο με όλες τις ίνες της ψυχής μου». «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία» έγραψε στη δήλωση, η οποία αργότερα αναδημοσιεύτηκε από το Ολλανδικό Εθνικό Μπαλέτο. «Ήταν πάντα περήφανη για τους ταλαντούχους Ρώσους, για τα πολιτιστικά και αθλητικά μας επιτεύγματα. Τώρα όμως νιώθω ότι υπάρχει μια γραμμή που χωρίζει το πριν και το μετά».

Και συνεχίζει: «Πονάει που άνθρωποι πεθαίνουν, που άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους ή αναγκάζονται να τα εγκαταλείψουν. Και ποιος θα πίστευε ότι πριν από μερικές εβδομάδες θα συνέβαιναν όλα αυτά; Μπορεί να μην είμαστε στο επίκεντρο της στρατιωτικής σύγκρουσης, αλλά δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι σε αυτή την παγκόσμια καταστροφή».

Δεκτή με ανοιχτές αγκάλες στην Ολλανδία

Σε δήλωσή του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ολλανδικού Εθνικού Μπαλέτου, Τεντ Μπράντσεν, περιέγραψε την Σμιρνόβα ως «εξαιρετική χορεύτρια που θαυμάζω πολύ». «Είναι προνόμιο να χορεύει μαζί μας στην Ολλανδία- ακόμη κι αν οι συνθήκες που την οδήγησαν σε αυτή την κίνηση είναι απίστευτα θλιβερές».

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις παραιτήσεις άλλων δύο μελών των μπαλέτων Μπολσόι – του Βραζιλιάνου σολίστ Ντέιβιντ Μότα Σοάρες και του Ιταλού χορευτή Τζάκοπο Τίσι.

Εξηγώντας την απόφασή του μέσω Instagram, ο Τίσι είπε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας τον άφησαν «ανίκανο να συνεχίσει την καριέρα μου στη Μόσχα», προσθέτοντας ότι «κανένας πόλεμος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί». Επίσης, πριν από μερικές ημέρες παραιτήθηκε και η διευθύντρια κρατικού θεάτρου στη Μόσχα, η Έλενα Κοβάλσκαγια δηλώνοντας μάλιστα πως δεν «μπορεί να δουλεύει για έναν δολοφόνο».

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση