HomeHL-9Με την οικογένεια Γερμανών που εγκλωβίστηκε σε ορεινή περιοχή συναντήθηκε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου

Με την οικογένεια Γερμανών που εγκλωβίστηκε σε ορεινή περιοχή συναντήθηκε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την οικογένεια των Γερμανών τουριστών-ορειβατών που πρόσφατα απεγκλωβίστηκαν στα ορεινά του Οροπεδίου Λασιθίου φιλοξένησε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού τους υπενθυμίζεται συνέδραμαν η ΕΜΑΚ, το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Tζερμιάδων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου με τέσσερα οχήματα και 12 άνδρες, η πολιτική προστασία του Δήμου, όπως επίσης η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους συνέδραμαν στην επιχείρηση διάσωσης της Γερμανών ενώ σε μια σεμνή εκδήλωση στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο αποχαιρετισμού, τους έκανε δώρο ένα βιβλίο του Δικταίου Άντρου για τον Ξένιο Δία που γεννήθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου επιβεβαιώνοντας έτσι την παράδοση της Κρητικής φιλοξενίας.

Από την πλευρά τους οι Γερμανοί τουρίστες ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο, τις ομάδες διάσωσης της Πυροσβεστικής, τις υπηρεσίες και τους εθελοντές που κινητοποιήθηκαν τόσο γρήγορα για την διάσωση τους.

Ανέφεραν μάλιστα στο Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, ότι την Κρήτη, τον τόπο, τους ανθρώπους του Οροπεδίου Λασιθίου θα τους έχουν πάντα στην καρδιά τους για την φιλοξενία τους και την βοήθεια τους για την αντιμετώπιση της περιπέτειας που είχαν, ενώ υπογράμμισαν ότι από δω και στο εξής στην πατρίδα τους θα προβάλλουν την Κρήτη ως μοναδικό και ασφαλή τόπο προορισμού για διακοπές όλο τον χρόνο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση