HomeHL1-CultureΣτην Κρήτη η Λίνα Μενδώνη – Θα υπογράψει συμβάσεις σημαντικών έργων

Στην Κρήτη η Λίνα Μενδώνη – Θα υπογράψει συμβάσεις σημαντικών έργων

Την ερχόμενη Πέμπτη θα βρεθεί στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντικά έργα για το Ρέθυμνο, που αποτελούσαν ζητούμενο και επιδίωξη χρόνων, μπαίνουν πλέον σε «τροχιά» αφού την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να υπογραφούν οι προγραμματικές συμβάσεις για την ανάθεση των μελετών του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, αλλά και της αποκατάστασης των τειχών του φρουρίου της Φορτέτζας, του περιβάλλοντα χώρου καθώς και των κτισμάτων εντός του φρουρίου.

Για την ακρίβεια, εκτός από την σύμβαση για το νέο αρχαιολογικό μουσείο, η επικείμενη υπογραφή των δύο  προγραμματικών συμβάσεων, μεταξύ ΥΠΠΟ και Δήμου Ρεθύμνης,  αφορούν τη συνολική προστασία, αποκατάσταση  και ανάδειξη  του εμβληματικού μνημείου του Ρεθύμνου, το Φρούριο Φορτέτζα. Ενημερωτικά, αναφέρεται ότι  η μία προγραμματική σύμβαση αφορά την ανάθεση εκπόνησης μελέτης για τα τείχη του Φρουρίου, με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Πολιτισμού και η άλλη, αφορά την εκπόνηση μελετών για τα μνημειακά κτίσματα στο εσωτερικό  του Φρουρίου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ρεθύμνης.

Η υπογραφές θα γίνουν παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, που θα βρεθεί στο Ρέθυμνο την Πέμπτη και συγκεκριμένα στο κτήριο της ΚΕΔΗΡ στις 12.30 όπου παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη οι τρεις φορείς, Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Ρεθύμνου, θα συνυπογράψουν τις προγραμματικές συμβάσεις. Το πρόγραμμα της κας Μενδώνη θα περιλαμβάνει επίσκεψη στην πόλη και παρουσία σε χώρους πολιτισμού στις 11 το πρωί, ενώ στη συνέχεια από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12.30 έχει προγραμματιστεί η υπογραφή των συμβάσεων στο κτήριο της ΚΕΔΗΡ.

Υπενθυμίζεται πως η επίσκεψη της Υπουργού στο Ρέθυμνο, αλλά και η εξέλιξη του σχεδιασμού για το νέο αρχαιολογικό μουσείο, ένα έργο ύψους 2,9 εκ ευρώ, αποτελούσε διαρκή στόχευση για τους φορείς του Ρεθύμνου, κάτι που φαίνεται πλέον πως γίνεται πραγματικότητα. Επιπλέον, σημαντική εξέλιξη αποτελεί και η διαχρονική διεκδίκηση του Ρεθύμνου για αποκατάσταση των τειχών ενός εμβληματικού μνημείου για την πόλη, της Φορτέτζας που θα αλλάξει όψη και θα αφήσει πίσω τις αγωνίες του παρελθόντος σε ότι αφορά τα ζητήματα που αντιμετώπιζε.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης με τις διαδικασίες τόσο από πλευράς δήμου όσο και Αντιπεριφέρειας να τρέχουν με γοργούς ρυθμούς ώστε να μην υπάρχει καμία τυπική εκκρεμότητα έως την Πέμπτη και να είναι όλα έτοιμα για τις υπογραφές των συμβάσεων.

Goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση