HomeΚΡΗΤΗΣκληρή ανακοίνωση της πρώην υποδιοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τις δηλώσεις Μπορμπουδάκη

Σκληρή ανακοίνωση της πρώην υποδιοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τις δηλώσεις Μπορμπουδάκη

Τι αναφέρει η Ελένη Γιακουμάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μία σκληρή ανακοίνωση η πρώην υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Γιακουμάκη απαντά στις δηλώσεις της διοικήτριας Λένα Μπορμπουδάκη που αναφερόταν στην «έλλειψη μελετών και ώριμων προτάσεων προς υλοποίηση που συναντήσαμε στην απαρχή της θητείας μας».

Η ανακοίνωση έχει τίτλο «Ντροπή σας κυρία διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης» και αναφέρει αναλυτικά:

Επί δυόμισι και  πλέον  χρόνια παρακολουθώ την Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης να άγεται και να φέρεται από συνέντευξη τύπου σε συνέδρια, από ανακοινώσεις και δελτία τύπου σε μια ατέρμονη επικοινωνιακή προσπάθεια να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο και πιστή στην κυβερνητική γραμμή να προσπαθεί να πείσει πως όλα στο χώρο της Υγείας στην Κρήτη λειτουργούν ιδανικά.

Μέχρι τώρα και παρ ότι προσκλήθηκα από έντιμους δημοσιογράφους να τοποθετηθώ για διάφορα θέματα, εξόφθαλμα προπαγανδιστικά, αρνήθηκα να  κατεβάσω από το ροζ συννεφάκι της την Διοικήτρια, γιατί πιστεύω πως αυτά που θα έλεγα θα ήταν ελάχιστα μπροστά σε όσα  βιώνει κάθε πολίτης που κάνει χρήση των υπηρεσιών υγείας στο νησί.

Δεν μίλησα ακόμα και όταν οικειοποιήθηκε κατ’ επανάληψη την δουλειά του προηγούμενου διοικητικού σχήματος της ΥΠΕ, παρισταμένη στην υπογραφή συμβάσεων δικών μας έργων, που μπορεί  θεσμικά να είχε την αρμοδιότητα, αλλά στις δηλώσεις της που ακολουθούσαν τα παρουσίαζε ως έργα της δικής της θητείας.

Η πρόσφατη  όμως  δήλωση  της  ότι έχει στόχο τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών «παρά το γεγονός της έλλειψης μελετών και ώριμων προτάσεων προς υλοποίηση που συναντήσαμε στην απαρχή της θητείας μας», αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μου δίνει πλέον το δικαίωμα να κατηγορήσω ευθέως  την κα Μπορμπουδάκη ότι ψεύδεται συνειδητά και ασύστολα.

Κυρία Διοικήτρια, επειδή η επικοινωνία για σας απ’ ότι φαίνεται είναι αυτοσκοπός, ενώ κατά την διάρκεια της θητείας μας ήταν μονάχα για λόγους ενημέρωσης των πολιτών και γινόταν όταν αυτό ήταν απολύτως αναγκαίο, είναι πιθανόν ο πολύς κόσμος να μην γνωρίζει. Εσείς όμως καλά γνωρίζετε πως ποτέ στο παρελθόν δεν είχε παραχθεί τόσος όγκος μελετών και έργων απ ότι την περίοδο 2015-2919 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τους Ξανθό και Πολάκη στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Όλα αυτά μάλιστα  σε μια εποχή αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών και υποστελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας,  σε αντίθεση  με την περίοδο της δικής σας θητείας, που απαλλαγμένοι  από μνημονιακούς  περιορισμούς (χάρις την προηγούμενη κυβέρνηση),  βρίσκεστε σήμερα με πολυπληθές προσωπικό, δυσαρεστημένο βέβαια από την διοίκηση που ασκείται, όπως με επιστολή του ο Σύλλογος των εργαζομένων σας κατηγορεί, αλλά σε επίπεδο μελετών και έργων έχετε να επιδείξετε το απόλυτο τίποτα.

Ελάτε τώρα κα Μπορμπουδάκη να υποστείτε την βάσανο της ανάγνωσης των μελετών και έργων μας, όσα η μνήμη μου, μου επιτρέπει να σας απαριθμήσω και σας προκαλώ να βγείτε με νέα σας ανακοίνωση να διαψεύσετε έστω και ένα απ’ αυτά:

  1. Διαρρυθμίσεις και ανακαινίσεις χώρων για την στέγαση δώδεκα (12) Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.)
  2. Πέντε (5) ενταγμένες μελέτες σε συνχρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ και Leader) που αφορούσαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατανιά, στο Περιφερειακό Ιατρείο Ψαρής Φοράδας, στο Περιφερειακό ιατρείο Θραψανού, και στα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Αγίας Βαρβάρας. Όλες αυτές οι μελέτες εκπονήθηκαν από την 7η ΥΠΕ με εξαίρεση το Π.Ι . Θραψανού, η μελέτη του οποίου εκπονήθηκε από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, χάριν της άριστης συνεργασίας που είχαμε αναπτύξει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όλων των Δήμων.
  3. Μελέτη της 7ης ΥΠΕ για το κτήριο του πρώην ΠΙΚΠΑ, προκειμένου να στεγάσει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ασθενών με νόσο Alzheimer. Αυτό που μόνο πως δεν πιάσατε το μυστρί να τον χτίσετε δεν μας είπατε σε δηλώσεις σας, αλλά και σε συνέδρια, ως ολοκληρωτικά δικό σας  έργο και γέλαγαν και οι πέτρες με την αλαζονεία και τα ψεύδη σας.
  4. Μελέτη και υλοποίηση του έργου της μετεγκατάστασης της μονάδας Τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από την 7Η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο.
  5. Πόσο βαθιά έχετε καταχωνιάσει στα συρτάρια σας, ώστε να αγνοείται η τύχη των μελετών για την Ανακαίνιση του κτηρίου Europa στο Ρέθυμνο,οι μελέτες για την ανέγερση Ιατρείου στην Αργυρούπολη, και των Περιφερειακών Ιατρείων στον Πλακιά και τον Μακρύ Γυαλό;
  6. Να δεχτώ ότι δεν δώσατε και πολλή βάση σε αυτές τις έτοιμες μελέτες, γιατί  λίγο σας ένοιαξε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αφού καμία μελέτη δεν εκπονήθηκε και κανένα έργο δεν εντάχθηκε προς χρηματοδότηση από την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης. Ούτε όμως η μελέτη της Ογκολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, τόσο αναγκαίου και οραματικού έργου, που έχει εγκριθεί από τις αρχές του 2019… και που μετά από τρία χρόνια απραξίας σας, διαφημίζετε πως θα ενταχθεί στο ταμεία ανάκαμψης, εντάσσεται και αυτή στην «έλλειψη μελετών και προτάσεων» κα Μπορμπουδάκη;
  7. Στην ίδια έλλειψη προτάσεων συμπεριλαμβάνετε και την υλοποίηση της ανακαίνισης στο Περιφερειακό Ιατρείο Παλαιόχωρας, που δεν ντραπήκατε να αναρτήσετε και φωτογραφίες του πριν και μετά την ανακαίνιση; Που το είδατε εσείς το πριν; Σε εξέλιξη ήταν το έργο όταν αναλάβατε. Μην γελαστείτε να πάτε από εκεί και να κάνετε τέτοιες αλαζονικές δηλώσεις γιατί ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι θυμούνται τους αγώνες και τις αγωνίες που μοιραστήκαμε, όπως και την έγκριση του ποσού των 300.000 € από το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Υγείας με την υπογραφή του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
  8. Εκείνες δε τις διαδικασίες παραχώρησης οικοπέδων που είχαμε κάνει από το 2018 για την ανέγερση Ιατρείου στο Κοκκίνη Χάνι και την ανέγερση νέου Κέντρου Υγείας στις Μοίρες, πως ακριβώς τις προχωρήσατε σχεδόν τρία χρόνια μετά;

Εδώ θα σταματήσω, σας τα έγραψα και ομαδοποιημένα  για να μην παρατείνω τη βάσανο σας, όμως να ξέρετε πως τα εύσημα που αποζητάτε από τους προϊσταμένους σας, παρουσιάζοντας ως δικά σας, τα έργα της δικής μας θητείας, μπορεί να καταφέρνετε να τα αποσπάτε, αλλά την χλεύη των Κρητικών δεν θα τη γλιτώσετε.

 Να ξέρετε ακόμα κα Μπορμπουδάκη, πως  αυτό που τελικά έχει σημασία είναι ότι το έργο στην Υγεία, από όποιον και αν προέρχεται. Είναι αυτό που σώζει ανθρώπινες ζωές και αυτό είναι το δικό μας «μαλακό» (από την καθαρή συνείδηση) μαξιλάρι που κάνει ελαφρύ τον ύπνο μας. Είναι αυτό που μας κάνει να συναντούμε τους εργαζόμενους της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε στα Νοσοκομεία, τους απλούς πολίτες και να μας σφίγγουν εγκάρδια το χέρι.

Εσείς συνεχίστε να επιλέγετε να κάνετε δηλώσεις που… κάνουν ακόμα και την  ντροπή να ντρέπεται και να προκαλείτε  θυμηδία σε όσους γνωρίζουν! Πλέον δεν είμαι διατεθειμένη να σιωπώ. Σε κάθε ψεύδος σας θα απαντώ δημόσια και στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήγω:  Ντροπή σας κυρία Μπορμπουδάκη που δεν μπορέσατε ούτε από στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό και γενναιότητα να τιμήσετε την δήλωση σας κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, πως θα συνεχίσετε το σημαντικό μας έργο χωρίς καμιά διάθεση να το οικειοποιηθείτε.

Ακόμα περισσότερο ντροπή σας που δεν μπορέσατε, όχι μόνο να εντάξετε ούτε ένα έργο σε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο εδώ και τρία κοντά χρόνια, αλλά και ούτε όσα έτοιμα και δρομολογημένα βρήκατε   δεν καταφέρατε ούτε κατ’ ελάχιστο να προχωρήσετε. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και ίσως αυτό εξηγεί γιατί ποτέ δεν τηρήθηκε η δέσμευση των προϊσταμένων σας για την ανά εξάμηνο λογοδοσία σας στην Επιτροπή Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.         

Διαφήμιση
Διαφήμιση