HomeHL-WorldΟυκρανία: Οι Ρώσοι κρατούν 400 πολίτες και γιατρούς ομήρους σε νοσοκομείο

Ουκρανία: Οι Ρώσοι κρατούν 400 πολίτες και γιατρούς ομήρους σε νοσοκομείο

Στη Μαριούπολη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναφορές για κατάσταση ομηρίας σε νοσοκομείο της Μαριούπολης, στην Ουκρανία, βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της πόλης, ρωσικές δυνάμεις κρατούν ασθενείς και προσωπικό σε καθεστώς ομηρίας.

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, ο αντιδήμαρχος Σεργκέι Ορλόβ είπε:

«Λάβαμε πληροφορίες πως ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το μεγαλύτερο νοσοκομείο μας… και πως κρατούν τους ασθενείς και τους γιατρούς μας ως ομήρους».

Σε κατάσταση ομηρίας 400 άτομα στο υπόγειο του νοσοκομείου

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο νοσοκομείο βρίσκονται περίπου 400 άτομα.

Ο περιφερειάρχης Πάβλο Κυριλένκο, σε ανάρτησή του ανέφερε ότι σύμφωνα με εργαζόμενο στη δομή «οι Ρώσοι ανάγκασαν 400 άτομα από γειτονικά σπίτια να έρθουν στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να φύγουμε».

Σύμφωνα πάντα με τον περιφερειάρχη, πρόκειται για το περιφερειακό νοσοκομείο εντατικής θεραπείας στα δυτικά προάστια της Μαριούπολης που σχεδόν καταστράφηκε τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο το προσωπικό συνέχισε να περιθάλπει ασθενείς στο υπόγειο.

Ο Κιριλένκο είπε πως οι Ρώσοι «πρακτικά έχουν καταστρέψει» τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Ο ίδιος αναφέρει πως εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αυτό του είπαν ότι 400 άτομα κρατούνται σε υπόγειο χώρο του κτιρίου.

«Η καταστροφή δεν ήταν αρκετή για τους Ρώσους… τώρα κρατούν ανθρώπους ομήρους» έγραψε ο περιφερειάρχης, ο οποίος δήλωσε ότι έλαβε τις πληροφορίες αυτές από έναν εργαζόμενο στο νοσοκομείο που κατάφερε να ειδοποιήσει τις Αρχές. Ο Κιριλένκο είπε ότι το ίδιο νοσοκομείο είχε δεχτεί χτύπημα από τον ρωσικό στρατό την προηγούμενη εβδομάδα και πως πέντε άνθρωποι είχαν σκοτωθεί τότε.

Ο αντιδήμαρχος της περιοχής επιβεβαιώνει στο BBC ότι 400 άτομα είναι «όμηροι» επί του παρόντος στο νοσοκομείο.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση