HomeHL-9ΟΑΚ: Επιθεώρηση στην κατολίσθηση του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά

ΟΑΚ: Επιθεώρηση στην κατολίσθηση του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά

Επί τόπου Αγαπάκης και Παπαδογιάννης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιθεώρηση στην περιοχή που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η εκτεταμένη κατολίσθηση στο τμήμα του δρόμου Ηράκλειο Μεσαρά – στο ύψος του υπό κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Πανασσού, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 14 Μαρτίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Όπως αναφέρει «το φαινόμενο απαιτεί συντονισμό και ολοκλήρωση των εν εξελίξει γεωτεχνικών ερευνών και μελετών, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, της σοβαρής ζημιάς που έχει παρουσιαστεί».

«Το φαινόμενο χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως δυναμικό και θεωρείται πιθανή μια περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, που καταγράφονται στην περιοχή, στοιχείο που προσδίδει επιπλέον βαθμό δυσκολίας στην απαιτούμενη παρέμβαση. Προσεκτικά και βήμα, βήμα – το υπογραμμίζω αυτό – θα κινηθούμε, προκειμένου να γίνει αυτό που πρέπει στην περιοχή. Το πρόβλημα είναι σύνθετο και δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με πίεση χρόνου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα επιτρέψουμε και να χαθεί χρόνος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

«Υπάρχουν υπόγεια νερά, τα οποία βρίσκονται στο σταθερό υπέδαφος της περιοχής. Περιμένουμε τις μελέτες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου και στη συνέχεια θ’ αποφασιστούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, για την αποτελεσματική αντιστήριξη της κατολίσθησης. Εξετάζουμε τα δεδομένα και αναζητούμε την πλέον ενδεδειγμένη λύση, για την αντιμετώπιση πέραν της κατολίσθησης και του σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της απαγόρευσης που έχει εφαρμοστεί», ανέφερε από την δική του πλευρά, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ. κ. Γιώργος Αγαπάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων, αρχικά είχε αποφασιστεί να ισχύσει έως και τις 15/3/2022 ωστόσο με την διαπιστωθείσα κατάσταση σήμερα, αυτό θα επανεκτιμηθεί και θα αναπροσαρμοστεί σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση