HomeHL-9Σε απόγνωση οι οδηγοί ΤΑΞΙ στο Ηράκλειο – «Ζούμε στην αβεβαιότητα»

Σε απόγνωση οι οδηγοί ΤΑΞΙ στο Ηράκλειο – «Ζούμε στην αβεβαιότητα»

Ο πόλεμος έφερε ισχυρό πλήγμα στον κλάδο – Εξανεμίστηκε η αισιοδοξία του τουρισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές στο Ηράκλειο.

Μετά το κύμα ακρίβειας, που σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη από το περασμένο φθινόπωρο, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η συνεπαγόμενη έκρηξη των τιμών στα καύσιμα τους έδωσε τη χαριστική βολή.

«Η κίνηση έχει μειωθεί πάνω από 60-70%» αναφέρει στο cretapost ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου κ. Λευτέρης Πετράκης. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «κάθε χρόνο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι υποτονική η κίνηση για ένα μικρό διάστημα και έπειτα δειλά δειλά επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα».

Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά για όλους μας, που μετά τις καραντίνες και τα απανωτά lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πλέον πρέπει να μάθουμε να ζούμε σε μία νέα καθημερινότητα αφού οι συνεχείς αυξήσεις δεν επιτρέπουν τις εξόδους και τις αγορές. Και το γεγονός αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα και με τον γλαφυρό τρόπο στον κλάδο των οδηγών ταξί.

«Με την έλευση του πολέμου και μετά ο κόσμος έχει περιοριστεί πολύ» λέει ο κ. Πετράκης και τονίζει ιδιαίτερα ότι «βλέπεις πλέον στις κεντρικές πιάτσες στην πόλη του Ηρακλείου να έχουμε αναμονές που υπερβαίνουν τις 2-3 ώρες».

Ως πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου επισημαίνει ότι «επιδιώκουμε τη μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ, που σήμερα είναι στο 24%».

Αυτά είναι τα μοναδικά αιτήματα του τοπικού σωματείου προς την κυβέρνηση ενώ ο κ. Πετράκης παράλληλα σημειώνει πως «έχουμε αυτά τα αιτήματα ώστε να επανέλθουν οι τιμές και να μην αναγκαστούμε να ζητήσουμε αύξηση στα κόμιστρα των ταξί. Διότι δεν θέλουμε να επιβαρυνθεί ο πελάτης με παραπάνω έξοδα».

Τέλος αναφορικά με το αν υπάρχει αισιοδοξία από την επικείμενη έλευση των τουριστών στο νησί μας – εφόσον βρισκόμαστε ήδη στην αυγή της τουριστικής σεζόν – ο κ. Πετράκης δηλώνει ότι «υπήρχε αισιοδοξία μέχρι που ξέσπασε ο πόλεμος. Τώρα υπάρχει αβεβαιότητα γιατί ναι μεν υπάρχουν κρατήσεις στις πτήσεις, όπως βεβαιώνει και ο κ. Αερολιμενάρχης, αλλά δεν ξέρουμε αν θα έρθουν αυτοί οι τουρίστες για διακοπές στην Κρήτη. Ζούμε μέσα στην αβεβαιότητα και τελικά κρατάμε μικρό καλάθι».

Διαφήμιση
Διαφήμιση