HomeΚΡΗΤΗΗ Κυκλική Οικονομία στην καθημερινότητά μας

Η Κυκλική Οικονομία στην καθημερινότητά μας

Εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης για παιδιά στο Ενυδρείο "Θαλασσόκοσμος"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος» και είχε θέμα «την Κυκλική Οικονομία στην Αλιεία, τις Υδατοκαλλιέργειες και τον Τουρισμό της Κρήτης». Συμμετείχαν μαθητές δημοτικών σχολείων, γονείς και εκπαιδευτικοί.

«H εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία ώστε η κυκλική οικονομία να αποτελέσει μια πιο οικεία έννοια για τα παιδιά – μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να τους κάνουμε κοινωνούς αυτής της προσπάθειας. Ως Περιφέρεια Κρήτης επενδύουμε στη νέα γενιά, επενδύουμε στην αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της ενεργοποίησης της μαθητικής και σχολικής κοινότητας προς την κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας». Αυτό τόνισε στο χαιρετισμό του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Εντεταλμένος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων, Γιώργος Αλεξάκης.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Έργων BLUEfasma και INCIRCLE (INTERREG MED).
Στην εκδήλωση έγινε ενημέρωση για την Κυκλική Οικονομία, τον τουρισμό της Κρήτης, από την Αλίκη Καρούσου, Συντονίστρια του έργου BLUEfasma, Γιολάντα Κουλούρη κύρια Ερευνήτρια ΕΛΚΕΘΕ, Γιώργο Τσερπέ, Διευθυντή Ερευνών Ινστιτούτου Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων & Εσωτερικών Υδάτων του ΕΛΚΕΘΕ, Μαρία Τικμανίδη, μέλους της ομάδας έργου INCIRCLE και Εβελίνα Μπάκιντα, μέλους της ομάδας έργων BLUE FASMA, INCIRCLE.

Επίσης προβλήθηκε βίντεο, στο οποίο οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν πως, ένα εισβολικό είδος, το λεοντόψαρο, μπορεί να βρεθεί στο πιάτο μας!

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές δημοτικών σχολείων συμμετείχαν σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών του Ενυδρείου Κρήτης «Θαλασσόκοσμος» με θέμα την κυκλική οικονομία και τίτλο: «Ο βυθός μέσα από τα χέρια μας». Τα παιδιά εντυπωσίασαν με τα πρωτότυπα και χρηστικά αντικείμενα που δημιούργησαν από εγκαταλειμμένο αλιευτικό εξοπλισμό!

Διαφήμιση
Διαφήμιση