HomeΕΛΛΑΔΑΕξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η εκδήλωση για τη «Συμβολή της Γυναίκας στην Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας» στην Κρήτη

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η εκδήλωση για τη «Συμβολή της Γυναίκας στην Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας» στην Κρήτη

Διοργανώθηκε από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ekdilosi_kritiΜε στόχο την ανάδειξη των δυσκολιών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι σύγχρονες γυναίκες – επαγγελματίες, αλλά και της συμβολής τους στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, διοργάνωσε με επιτυχία στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εκδήλωση με θέμα «Η Συμβολή της Γυναίκας στην Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας – Τα Κίνητρα και οι Προκλήσεις ως την Επιτυχία».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο campus του Κολλεγίου στο Ηράκλειο Κρήτης (Θαλήτα 15), με ομιλήτριες την Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, κα. Μαρία Πιτσικάκη, και την Προέδρο του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου «Αρετούσα», κα. Ελένη Μπρεδάκη-Μαρινέλλη, που εστίασαν στον ρόλο της Γυναίκας ως συζύγου, μητέρας, εργαζόμενης, αλλά και επιχειρηματία στη σύγχρονη και διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα. Παράλληλα, επισήμαναν την καθοριστική σημασία της Γυναίκας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, ενώ ανέδειξαν πως η γυναικεία επιχειρηματικότητα συμβάλλει σημαντικά στην εξάλειψη των διακρίσεων του φύλου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος κα. Μαίρη Καρυωτάκη, από το Κρήτη ΤV.

Παρευρέθηκαν αρκετοί φοιτητές, οι οποίοι δήλωσαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από τη δράση και το έργο των δύο κυριών, ενώ σημείωσαν πως οι συμβουλές τους αποτελούν πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης για να συνεχίσουν να εξελίσσονται και να παλεύουν για τα όνειρά τους.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης και τον Σοροπτιμιστικό  Όμιλο Ηρακλείου «Αρετούσα»:

  • Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει campus στο Ηράκλειο Κρήτης, στην οδό Θαλήτα 15. Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

  • Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό να προωθεί ενεργά την ενίσχυση της βιωσιμότητας της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την εξωστρέφεια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Σήμερα απαριθμεί 900 μέλη – γυναίκες επιχειρηματίες σε όλη την Κρήτη. Συμμετέχει και εκπονεί εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και αξιοποιεί κοινοτικούς πόρους για την προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των γυναικών μελών του και συνεργάζεται με φορείς και οργανώσεις γυναικών από όλη την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για επαγγελματικά θέματα. Επιπλέον, συμμετέχει σε αντίστοιχες Ελληνικές και Διεθνείς Οργανώσεις. Με τις δράσεις του προσφέρει υποστήριξη και ενθάρρυνση των γυναικών επιχειρηματιών να συμμετέχουν σε συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς, ενθάρρυνση των μελών να επιμορφώνονται μέσω επαγγελματικής κατάρτισης ή ανώτερης εκπαίδευσης, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα γυναικείας απασχόλησης, επαγγελματικής κατάρτισης, εργασιακής εμπειρίας, με στόχο τη διασφάλιση της απασχόλησης .
  • Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «Αρετούσα» Ιδρύθηκε το 1990 από μια ομάδα δραστήριων και καταξιωμένων γυναικών, οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους για την προσφορά κοινωνικού έργου στην τοπική κοινωνία. Είναι ένας από τους 30 Ομίλους που συνθέτουν τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος, η οποία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και το Διεθνή Σοροπτιμισμό. Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου δραστηριοποιείται με στόχο τη προαγωγή του πολιτισμού, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε σημαντικά θέματα σχετικά την κοινωνία και την οικογένεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την υποστήριξη μειονοτήτων και ευπαθών ομάδων της κοινωνίας, την πρόληψη σε θέματα υγείας, την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς κ.α.
Διαφήμιση
Διαφήμιση