HomeHL-WorldΚουρδιστάν: Δώδεκα πύραυλοι έπεσαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ

Κουρδιστάν: Δώδεκα πύραυλοι έπεσαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε λόγο για «εξωφρενική επίθεση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίθεση με πυραύλους σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην πόλη Αρμπίλ, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ.

Από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα, όπως δήλωσε ο Σαμάν Μπαρζανί, υπουργός Υγείας της τοπικής κυβέρνησης. Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος (που δεν κατονομάζεται) στο πρακτορείο Reuters. Δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμή, ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση, οι πύραυλοι έπληξαν μυστική ισραηλινή βάση στην περιοχή.


«Δώδεκα βαλλιστικοί πύραυλοι» εκτοξεύτηκαν από τοποθεσία εκτός της ιρακινής επικράτειας με στόχο το Αρμπίλ, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Περιφέρειας του Κουρδιστάν. Η πυραυλική επίθεση σημειώθηκε κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ και το αεροδρόμιο.


Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε λόγο για «εξωφρενική επίθεση», ενώ επιβεβαίωσε πως κανείς Αμερικανός δεν τραυματίστηκε και δεν υπήρξαν ζημιές στο αμερικανικό προξενείο. Το τηλεοπτικό δίκτυο Kurdistan24 δημοσίευσε εικόνες από καταστροφές στις εγκαταστάσεις του σε αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


«Καταδικάζουμε αυτή την τρομοκρατική επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον πολλών τμημάτων του Αρμπίλ, καλούμε τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός του ιρακινού Κουρδιστάν, ο Μασρούρ Μπαρζανί.


Η τελευταία επίθεση κατά της πόλης Αρμπίλ σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν drones έπληξαν το αεροδρόμιο, χωρίς να υπάρξουν θύματα.


Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση