HomeHL-Lifestyle«Ο πρίγκιπας Χάρι σνομπάρει τη βασίλισσα Ελισάβετ»

«Ο πρίγκιπας Χάρι σνομπάρει τη βασίλισσα Ελισάβετ»

Δεν θα πάει στο μνημόσυνο του Φιλίππου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρίγκιπας Χάρι κατηγορείται ότι σνόμπαρε τη γιαγιά του Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, αφού ανακοίνωσε ότι θα χάσει το μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Όπως είναι γνωστό, ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ και παππούς του Χάρι. Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω νομικής διαμάχης για την προστασία του πρίγκιπα Χάρι στη Βρετανία.

Ενώ ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο Χάρι δεν θα πάει στη λειτουργία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 29 Μαρτίου, φέρεται ότι θα παρευρεθεί στους Αγώνες Invictus που ξεκινούν στην Ολλανδία μόνο δύο εβδομάδες αργότερα.

Η βασιλική βιογράφος Άντζελα Λέβιν κατηγόρησε τον Χάρι που μένει πλέον στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και τα δύο τους παιδιά, για «εκβιασμό» σχετικά με το μνημόσυνο του παππού του, αφού η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να μην του παρέχεται αστυνομική προστασία όταν βρίσκεται σε βρετανικό έδαφος.

Ο δεύτερος γιος του διαδόχου του θρόνου Πρίγκιπα Καρόλου, «σνόμπαρε τον Δούκα του Εδιμβούργου (Φίλιππο) αλλά πραγματικά σνομπάρει τη βασίλισσα», είπε η Λέβιν στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη βασίλισσα για 73 χρόνια, πέθανε τον περασμένο Απρίλιο μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τα 100α γενέθλιά του. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρούς περιορισμούς για τον κορωνοϊό, με μόνο 30 παρευρισκομένους, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Χάρι. Η βασίλισσα κάθισε μόνη της.

Ο εκπρόσωπος του Χάρι την Παρασκευή δεν αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δεν θα πάει, αλλά είπε ότι ελπίζει να επισκεφτεί τη γιαγιά του «σύντομα».

Η κηδεία ήταν μία από τις δύο μόνο περιπτώσεις που ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που ο ίδιος και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ εγκατέλειψαν τη βασιλική ζωή και μετακόμισαν στη Βόρεια Αμερική πριν από δύο χρόνια.

Ως αποτέλεσμα της απόφασής τους, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απέσυρε την προστασία που χρηματοδοτούνταν από τους φορολογούμενους κατά τις επισκέψεις του στη Βρετανία, μια κίνηση που ο Χάρι αμφισβητεί στα δικαστήρια.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση