HomeHL-9Νίκος Θεοδωράκης: Ήταν λάθος της Μαργαρίτας να στραφεί εναντίον μου

Νίκος Θεοδωράκης: Ήταν λάθος της Μαργαρίτας να στραφεί εναντίον μου

Ο Μίκης τα είπε όλα στη διαθήκη του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δικαιωμένος και ανακουφισμένος δηλώνει o Νίκος Θεοδωράκης λίγες ώρες μετά την απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει εναντίον του η Μαργαρίτα Θεοδωράκη προκειμένου να μην χρησιμοποιεί το επώνυμο του Μίκη Θεοδωράκη επικακαλούμενος πως είναι γιος του. Όπως φαίνεται, η διαμάχη που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατό του οικουμενικού δημιουργού που προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση, παγώνει, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς ο Νίκος Θεοδωράκης θεωρεί πως δεν θα δοθεί συνέχεια.

«Επιθυμία και στόχος μου ήταν πάντα να συμβάλλω στην διάσοση και την διάδοση του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, κάτι το οποίο ο ίδιος αντιμετώπιζε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση όσο βρισκόταν εν ζωή. Γι’ αυτό και φρόντισε, μέσω της λεπτομερούς διαθήκης του, να μού επιτρέψει τη χρήση του ονόματός του και να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του διαδικτυακού ραδιοφώνου Mikis Radio, που δημιούργησα με την σύμφωνη γνώμη αλλά και την ουσιαστική συμβολή του, χωρίς να υποχρεούται να πληρώνει πνευματικά δικαιώματα» εξηγεί στο protothema.gr ο Νίκος Θεοδωράκης.

Επιπλέον, χαρακτηρίζει εσφαλμένη την απόφαση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη να στραφεί νομικά εναντίον του και τήν αποδίδει στις ανασφάλειες που είχε πριν το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη: «Ήταν λάθος της Μαργαρίτας αυτό που έκανε. Παρόλα αυτά ο Μίκης ξεκαθάρισε τα πράγματα μέσω της διαθήκης του, τα είπε όλα…!» υπογραμμίζει ο ίδιος και προσθέτει με νόημα πως ήταν ασέβεια προς τη μνήμη του Μίκη και οι προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά των δικηγόρων της Μαργαρίτας να παρερμηνεύσουν κάποια σημεία της διαθήκης που τον αφορούσαν.

Από ‘δω και πέρα ο Νίκος Θεοδωράκης θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πάντα έκανε, να προωθεί το έργο του Μίκη τόσο μέσα από το διαδικτυακό του ραδιόφωνο όσο και μέσα από εκδηλώσεις και διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις, μεταξύ των οποίων και το τραγούδι του με τίτλο «Μίκης Αρχιέλληνας Πατέρας», σε μουσική Ζωής Τηγανούρια και στίχους Δημήτρη Ιατρόπουλου.

Και η σιωπή της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, όμως, μετά την ανακοίνωση της απόφασης – δεν έδωσε καν το παρών σήμερα στο Πρωτοδικείο – σηματοδοτεί, πιθανότατα, και την δική της πρόθεση να ρίξει τους τόνους και να σεβαστεί τις επιθυμίες του πατέρα της που υπήρξε ενωτικός σε όλη τη διάρκεια της πολυατάραης ζωής του.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση