HomeHL-GreeceΘάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Κάποιος ζήτησε να καλυφτούν μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Κάποιος ζήτησε να καλυφτούν μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών»

Τι είπε ο Κατερινόπουλος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε θρίλερ δίχως τέλος έχει εξελιχθεί η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Νέα στοιχεία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσίοτητας σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέληξαν η Τζωρτζίνα, η Μαλένα και η Ίριδα της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ενώ οι καταθέσεις των γιατρών συνεχίζονται προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, ο εν αποστρατεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Θανάσης Κατερινόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως πρόκειται για έγκλημα.

«Εδώ δεν δικάζουμε κανέναν, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως για εμένα ανθρώπινο χέρι αφαίρεσε τις ζωές των παιδιών», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Πέρα από την αναμονή των εξετάσεων πιστεύω ότι το τμήμα των εγκλημάτων κατά ζωής κάνει εξαιρετική δουλειά και σύντομα θα έχουμε δράστη ή δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης για τον θάνατο των μικρών παιδιών».

Έκανε μάλιστα μια αποκάλυψη λέγοντας ότι: «Τα επιστημονικά δεν μπορώ να τα αμφισβητήσω, αλλά τα αστυνομικά είναι ανοικτά. Θα κάνω έτσι και μια έκκληση στους παλιούς μου συναδέλφους, ας βρουν εκείνο το γραφείο Τελετών στην Πάτρα και ας ρωτήσουν ποιος έφτιαξε εκείνο το παιδί και ποιος πήγε και ενημερώθηκε -κατά πληροφορίες- αν καλύφθηκαν οι μώλωπες που είχε. Δεν αναφέρομαι στο παιδί που είχε εκδορές. Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί που ήρθαν σε μένα πήγαν και στο ανθρωποκτονιών. Αν δεν πήγαν ας πάει το ανθρωποκτονιών σε αυτούς».

Αυτό που ουσιαστικά είπε ο κ. Κατερινόπουλος είναι ότι κάποιος ζήτησε από το γραφείο τελετών να καλυφθούν οι μώλωπες σε ένα από τα παιδιά και ο ίδιος άνθρωπος επέστρεψε πριν την κηδεία για να δει αν αυτό έγινε σωστά.

«Δεν απορρίπτουμε τίποτα. Όλα είναι υπό διερεύνηση. Αυτή είναι μια πληροφορία. Μώλωπες δεν μπορούν να εμφανιστούν αφού έχει πεθάνει κάποιος. Οι πληροφορίες λένε μώλωπες στο πρόσωπο», συνέχισε ο κ. Κατερινόπουλος για την ίδια πληροφορία.

Επέμεινε, έπειτα, ότι «Η εκτιμήσή μου από τις πρώτες στιγμές που έμαθα για την υπόθεση είναι πως πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες. Δεν ξέρω ποιος τις έχει κάνει. Για εμένα είναι το έγκλημα του αιώνα. Είναι ζήτημα τιμής για την Αστυνομία να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Δεν στοχοποιούμε κανένα, αλλά δεν μπορούμε να κρύψουμε τα δεδομένα. Αυτοί οι άνθρωποι έπαιξαν τρεις φορές τζόκερ και τράβηξαν τον πρώτο αριθμό και τις τρεις φορές;».

Όσον αφορά στις διαφορετικές εκδοχές που έδωσε η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου για τις αμυχές στη μύτη της μικρής Μαλένας, ο κ. Κατερινόπουλος είπε πως «καμιά φορά οι άνθρωποι μέσα στον πόνο τους μπερδεύονται».

Τέλος, είπε πως θέλει να συγχαρεί τους γονείς των κοριτσιών για τη ψυχραιμία τους και τους παππούδες που δεν έχουν μιλήσει.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση