HomeΚΡΗΤΗΔωμάτια για φιλοξενία αστέγων λόγω ψύχους

Δωμάτια για φιλοξενία αστέγων λόγω ψύχους

Στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις μέρες που διανύουμε και το Ρέθυμνο,  ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωνική του Υπηρεσία και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα ενημερώνουν τους συμπολίτες ότι θα προσφερθούν υπηρεσίες  προστασίας,  διευκόλυνσης  τους και ανακούφισης, ειδικά των ευάλωτων συνανθρώπων μας. 

Για αύριο, λοιπόν, Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, τα ξενοδoχεία “Brascos”, “Jo – An” και η «Αυλή Lounge Apartments»,  θα διαθέτουν ανιδιοτελώς δωμάτια για τη φιλοξενία αστέγων που διαβιούν στο Ρέθυμνο.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ανταποκρίθηκαν θετικά και κατά το πρόσφατο παρελθόν, σε ανάλογες καιρικές συνθήκες, στην έκκληση της Κοινωνικής Υπηρεσίας για διάθεση χώρων φιλοξενίας σε απόρους, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη γενναιοδωρία, την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό τους.

Επιπλέον, οι συμπολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, την ίδια ημέρα  (11/3/22),   θα τεθεί στη διάθεση τους η κλιματιζόμενη κεντρική αίθουσα του Α’ ΚΑΠΗ στην οδό Μοάτσου για προσωρινή ανάπαυση και ζεστασιά από το δριμύ ψύχος.

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός κι επισκέψιμος από τις 8 το πρωϊ έως τις 8 το βράδυ και θα βρίσκονται εκεί στελέχη της υπηρεσίας για να εξυπηρετήσουν και να παράσχουν στους επισκέπτες κάθε διευκόλυνση και βοήθεια εφόσον χρειαστεί.

Ελπίζεται ότι η επέλαση της κακοκαιρίας θα είναι κατά το δυνατόν ανώδυνη και, με τη συνδρομή των κοινωνικών δομών του Δήμου αλλά και ευαίσθητων ιδιωτών συμπολιτών,  θα αφήσει ανεπηρέαστους τους συνανθρώπους μας που βιώνουν συνθήκες   αποστέρησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση