HomePost ItΣτη Βουλή η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών από τον Κεγκέρογλου

Στη Βουλή η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών από τον Κεγκέρογλου

Αναφορά στο Υπουργείο Εργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στο Υπουργείο Εργασίας την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (Π.Ο.ΞΕΝ.), με την οποία για άλλη μια φορά επισημαίνουν την δύσκολη θέση που βρίσκεται ο κλάδος τους και ζητούν άμεσες ενέργειες.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, με επιστολή της επισημαίνει ότι εξακολουθεί να παραμένει άλυτο το πρόβλημα της καταμέτρησης των ενσήμων των ξεναγών με αρνητικές συνέπειες και πιο συγκεκριμένα:

1.Τη μη έγκαιρη ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας.

2.Τη μη καταβολή επιδομάτων που δικαιούνται, όπως ΟΑΕΔ, ατυχημάτων, μητρότητας κλπ.

3.Την αδυναμία συνταξιοδότησης των Ξεναγών που συγκεντρώνουν όλες τις προϋποθέσεις.

4.Τη  στέρηση του χειμερινού επιδόματος ανεργίας, που νόμιμα δικαιούνται, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω πανδημίας και ύστερα από μια μακρά περίοδο ανεργίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών ζητά:

  1. Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταμέτρηση των ημερών ασφάλισης των ξεναγών, των ετών 2019, 2020 και 2021
  2. Να προβεί (επιτέλους) ο Υπουργός στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που εκκρεμεί από το 2020 για την μηχανογράφηση των ενσήμων τους.
  3. Να εφαρμοστεί στην περίπτωση των ξεναγών το αρ. 60 του Ν. 4872/2021, ώστε για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος ανεργίας να απαιτηθούν 50 ασφαλιστικές ημέρες εργασίας.

Παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (Π.Ο.ΞΕΝ.), να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση