HomeHL1-CultureΕκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας

Από το Σάββατο 12 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για τις οικογένειες τους, διοργανώνουν από το Σάββατο 12 Μαρτίου η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο καλαίσθητο πατάρι του βιβλιοπωλείου.

Οι δράσεις θα διεξάγονται κάθε Σάββατο στις 10.30 το πρωί και θα έχουν διάρκεια 60 λεπτά η κάθε μία. Απευθύνονται σε διαφορετικό ηλικιακό κοινό, από την προσχολική ηλικία έως και το Λύκειο. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν και δραστηριότητες για βρέφη με τους γονείς τους.

Η θεματολογία των δράσεων σχετίζεται αφενός με τον εκδοτικό πλούτο, τα έργα Τέχνης και το αρχειακό υλικό που διαθέτει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, και το βιβλιοπωλείο της και αφετέρου, με την ανάδειξη της τοπικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αφηγήσεις βιβλίων, εικαστικά εργαστήρια, προβολές, θέατρο θα είναι μόνο μερικά από αυτά που θα ακολουθήσουν.

Με βάση τον προγραμματισμό της ΔΕΠΑΝΑΛ, οι δράσεις θα επεκταθούν και εκτός του βιβλιοπωλείου, σε ολόκληρη την πόλη του Ηρακλείου, μέσω περιηγητικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, και καλλιτεχνικών εργαστηρίων σε άλλους χώρους της ΔΕΠΑΝΑΛ, όπως ο Κουμπές, το «Μαρίνα» αλλά και το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Στόχος των δράσεων είναι να δημιουργηθεί ένας φρέσκος, ψυχαγωγικός τρόπος σύνδεσης των παιδιών με την πόλη του Ηρακλείου, με την Τέχνη της, τα μνημεία της, την Ιστορία της αλλά και τους ανθρώπους της. Να αποτελέσουν δηλαδή έναν « άτυπο» πυρήνα γνώσης που θα προσφέρει ποικίλες προκλήσεις, ερεθίσματα, ώρες δημιουργίας, χαράς, ξεγνοιασιάς και φαντασίας στα παιδιά της πόλης και τις οικογένειές τους.

Την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων έχουν οι Φανή Καμπάνη (Μουσειολόγος MLitt) και Άννα Αγολωσσάκη (Πολιτικός Επιστήμονας MSc), με πλούσια εμπειρία στον τομέα της άτυπης εκπαίδευσης.

Στις δραστηριότητες  μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο τηλέφωνο 2813 409247

Τιμή κατ’ άτομο  7ευρω

Διαφήμιση
Διαφήμιση