HomeHL-TOPΧαλάει ο καιρός και στην Κρήτη

Χαλάει ο καιρός και στην Κρήτη

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα, Τρίτη ο καιρός καθώς προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως στα βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια ηπειρωτικά τους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 15 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κορύφωση της νέας ψυχρής εισβολής στην Κρήτη την Παρασκευή

Πολυήμερη κακοκαιρία θα επηρεάσει την Κρήτη με κύρια χαρακτηριστικά της, τις έντονες βροχές, τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, αλλά και το έντονο ψύχος.

Για αύριο λοιπόν Τετάρτη 9 Μαρτίου σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από το απόγευμα και μετά στα ορεινά, με τάση όμως να χαμηλώνει σταδιακά το ύψος χιονόπτωσης.

Οι άνεμοι θα έχουν στραφεί σε Βόρειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε συνεχή πτώση θα βρίσκεται μεταξύ των 6 και 12 με 13 βαθμών.

Στα ορεινά και ημιορεινά η θερμοκρασία θα βρίσκεται 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Κορύφωση της νέας ψυχρής εισβολής αναμένεται το 48ωρο της Παρασκευής 11 και Σαββάτου 12 Μαρτίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση