HomeHL-PsilaΠόλεμος στην Ουκρανία: Ζευγάρι εφέδρων παντρεύτηκε σε φυλάκιο στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζευγάρι εφέδρων παντρεύτηκε σε φυλάκιο στο Κίεβο

Αχτίδα ελπίδας μέσα στα ερείπια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που ο πόλεμος ρημάζει την πατρίδα τους ένα ζευγάρι εφέδρων στην Ουκρανία αποφάσισαν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης στο μέτωπο.

Φορώντας στολές παραλλαγής η Λέσια Ιβασένκο -Φιλιμόνοβα και ο Βαλέριι Φιλιμόνοφ παντρεύτηκαν χθες σε φυλάκιο ελέγχου στο Κίεβο περιστοιχισμένοι από συναδέλφους τους, που κράδαιναν όπλα και χειροβομβίδες και δημοσιογράφους με αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Παρών στην τελετή και ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο: «Έχουν κάνει πολιτικό γάμο εδώ και πολύ καιρό και τώρα αποφάσισαν να κάνουν και θρησκευτικό», είπε ο Κλίτσκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συγκινητική γαμήλια τελετή έγινε σε φυλάκιο στην άκρη πολυσύχναστου δρόμου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή.

Η νύφη φορούσε πέπλο με την παραλλαγή της, ο γαμπρός ένα κράνος και αμφότεροι δύο κίτρινα περιβραχιόνια, ένδειξη ότι είναι μέλη των Χερσαίων Αμυντικών Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Είχαν να ιδωθούν από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου και εντάχθηκαν στο σώμα των εφέδρων της Ουκρανίας «επειδή εδώ βρίσκονται όλα όσα αγαπούμε και πρέπει να τα υπερασπιστούμε», όπως είπε η νύφη. «Δεν σκοπεύουμε να τα παραδώσουμε στον εχθρό».

Το ζευγάρι είπε ότι «οι δύσκολες συνθήκες που βιώνει η Ουκρανία» τους έκαναν να ξανασκεφτούν τη στάση της έναντι του γάμου με τη νύφη να λέει «πρέπει να παίρνουμε όσα περισσότερα μπορούμε από τη ζωή».

Στην παραδοσιακή ορθόδοξη γαμήλια τελετή αντί για στέφανα στα κεφάλια τους τοποθετήθηκαν κράνη, ενώ η 18χρονη κόρη των νεόνυμφων, Ρουσλάνα, παρακολουθούσε συγκινημένη τους γονείς της να ενώνονται με τα δεσμά του γάμου μέσω βιντεοκλήσης.

«Είναι δύσκολο να μιλάμε για άνευ όρων ευτυχία υπό τις παρούσες συνθήκες, αλλά σίγουρα έχει ανέβει το ηθικό μας», είπε η νύφη. Όταν το ζευγάρι αντάλλαξε το πρώτο του φιλί ως νιόπαντροι οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε πατριωτικά συνθήματα. «Δόξα στην οικογένεια, δόξα στην Ουκρανία!», βροντοφώναξαν. «Δόξα στους ήρωες, δόξα στο έθνος! Θάνατος στους εχθρούς. Ζήτω η Ουκρανία!»

Τα συγκινητικά στιγμιότυπα – έντονο το κοντράστ με τις εικόνες φρίκης που καταφθάνουν από την Ουκρανία – έκαναν το γύρο του Διαδικτύου. «Μου θυμίζει την ταινία του Τιτανικού… το πλοίο βουλιάζει, αλλά η ορχήστρα παίζει μουσική για να ενθαρρύνει τον κόσμο να μην πανικοβληθεί… Πολύ θάρρος, πολλή δύναμη #Ουκρανία, περισσότερη δύναμη και αγάπη σε όλους σας», έγραψε ένας χρήστης.

«Εύχομαι ειλικρινά να κάνουν μια όμορφη οικογένεια κι ο πόλεμος να αποτελέσει απλώς μια κακή ανάμνηση στις ζωές τους», ευχήθηκε ένας άλλος.

«Ραγίζει καρδιές… να βλέπεις τόση αγάπη στη μέση ενός ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ… Εκείνη σίγουρα δεν θα είχε φανταστεί ότι μια στολή παραλλαγής θα ήταν το νυφικό της», σχολίασε ένας τρίτος χρήστης. Το κλιπ έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,5 εκατ. επισκέψεις αφότου αναρτήθηκε στο Twitter.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση