HomeHL-SportsΟΦΗ – Απόλλων 2-0: Στα play offs η ομάδα της Κρήτης-Video-

ΟΦΗ – Απόλλων 2-0: Στα play offs η ομάδα της Κρήτης-Video-

Ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα στο «Γεντί Κουλέ» και μπήκε στα play offs της Super League Βούρος και Φελίπε οι σκόρερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χάρη σε γκολ των Βούρου και Φελίπε, ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, κατέκτησε την έκτη θέση και μπήκε στα play offs της Super League

Έτσι ξεκίνησαν
Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Επασί στο τέρμα. Την άμυνα από δεξιά προς αριστερά συγκρότησαν οι Μαρινάκης, Βούρος, Σελίμοβιτς και Μπαλογιάννης. Η τριάδα στον άξονα απαρτίστηκε από Μεγιάδο, Νέιρα και Ντε Γκουζμάν και η επιθετική από τους Λάμπρου (αριστερά), Ντουρμισάι (δεξιά) και Φελίπε (κορυφή).

Ο Απόλλων Σμύρνης παρατάχθηκε με 4-4-2. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Κότσαρης. Δεξιός μπακ ο Ντεντάκης, αριστερός ο Μπαξεβανίδης, στο κέντρο της άμυνας οι Άλβες και Ρόγκνε. Δεξιά στη μεσαία γραμμή πήρε θέση ο Τσιλούλης, αριστερά ο Γιαννιώτας, ενώ στον άξονα έπαιξαν οι Σλίβκα και Τσίμπσαχ. Στην κορυφή ήταν οι Ντάουντα και Ιωαννίδης.

Υπεροχή του ΟΦΗ, αλλά και νευρικότητα

Το ξεκίνημα ήταν νευρικό για τον ΟΦΗ και ο Απόλλων κρατούσε τη μπάλα, χωρίς όμως να είναι σε θέση να απειλήσει. Η Ελαφρά Ταξιαρχία είχε κλείσει καλά τους χώρους και οι Κρητικοί έφτασαν στην πρώτη τους τελική στο 14′, με την άστοχη κεφαλιά του Νέιρα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Ντουρμισάι που ξεκίνησε στο δεξί φτερό γύρισε δύο φορές τη μπάλα προς την καρδιά της αντίπαλης περιοχής, αλλά κανείς από τους συμπαίκτες του δεν μπήκε στην πορεία της μπάλας, ενώ το ίδιο έγινε στο ημίωρο, όταν ο Μπαλογιάννης σέντραρε από αριστερά, χωρίς ο Ντουρμισάι να προλάβει να κάνει κεφαλιά.

Ο ΟΦΗ επεδίωκε να «χτυπάει» από αριστερά με τον Λάμπρου, γι’ αυτό και ο Τεννές έδινε εντολή στον Τσιλούλη να βοηθάει τον Ντεντάκη. Βέβαια κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού, Τσιλούλης και Γιαννιώτας άλλαζαν πλευρές διαρκώς.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για τον ΟΦΗ καταγράφηκε στο 33′, όταν ο Λάμπρου έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ντε Γκουζμάν πλάσαρε από θέση βολής, αλλά ο Σλίβκα έβαλε το πόδι και απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο Επασί ήταν θεατής στο πρώτο 45λεπτο, αφού η μοναδική στιγμή που χρειάστηκε να επέμβει, κι αυτό χωρίς να ανησυχήσει, ήταν στο 37′, στο μακρινό και αδύναμο σουτ του Σλίβκα.

Βούρος με τον μηρό, «καθάρισε» με Φελίπε

Ο ΟΦΗ μπήκε με ορμή και επιθετικότητα στο δεύτερο ημίχρονο, αναζητώντας το πολυπόθητο γκολ. Στο 51′ ο Σλίβκα είχε γυρίσει στην καρδιά της άμυνας της ομάδας του και απομάκρυνε μετά το επικίνδυνο γύρισμα του Νέιρα, ενώ ο Φελίπε στο 52′ δεν κατάφερε να βάλει καλά το πόδι στην πορεία της μπάλας μετά το γύρισμα του Ντουρμισάι και η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία.

Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 59′, όταν μετά την κάθετη πάσα του Λάμπρου, το πλασέ του Φελίπε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Πολλοί πίστεψαν πως η μπάλα είχε πάει μέσα, καθώς βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Αυτός που έδωσε τη λύση στην επίθεση για τον ΟΦΗ ήταν στόπερ! Στο 64′ ο Φελίπε έκανε την κεφαλιά, ο Μεγιάδο έδωσε στη μπάλα πορεία προς την εστία, ο Ντουρμισάι βρήκε τον Βούρο, ο οποίος σκόραρε από κοντά με τον μηρό (1-0)! Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο.

Κυριάρχησαν στο ματς και κατάφεραν να βρουν και δεύτερο γκολ. Ο Ντε Γκούζμαν στο 71′ έκανε κάθετη πάσα για τον Φελίπε, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, αλλά οι Μπαξεβανίδης – Κότσαρης τον σταμάτησαν. Από την παρέμβασή τους, ωστόσο, η μπάλα στρώθηκε εκ νέου στον Βραζιλιάνο, ο οποίος με πλασέ προ κενής εστίας έγραψε το 2-0.

MVP: Πραξιτέλης Βούρος. Ο στόπερ του ΟΦΗ έκανε το 1-0, ενώ μετά το 2-0 έκανε κρίσιμο τάκλιν στο 74′ σταματώντας τον Τσιλούλη ενώ ετοιμαζόταν να εκτελέσει από κοντά. Πολύ καλή εμφάνιση από τον νησιώτη κεντρικό αμυντικό.

Στο ύψος του: Ο Φελίπε έφτασε τα τρία γκολ με τον ΟΦΗ και έδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι πόσο ποιοτικός φορ είναι. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα κατάφερε να πετύχει ότι δεν κατάφεραν οι άλλοι φορ της ομάδας του Ηρακλείου σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αδύναμος κρίκος: Ο τραυματίας του Ρόγκνε προκάλεσε ανισορροπία στην άμυνα του Απόλλωνα. Από τη στιγμή που βγήκε αυτός, ούτε ο Λισγάρας ούτε ο Άλβες κατάφεραν να ανταποκριθούν.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί – Μαρινάκης, Βούρος, Σελίμοβιτς, Μπαλογιάννης – Ντε Γκουζμάν (75′ Μπουζούκης), Μεγιάδο, Νέιρα (85′ Στάικος)– Λάμπρου (78′ Τσιλιανίδης), Ντουρμισάι (85′ Καμάου), Λ. Φελίπε

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Κότσαρης – Ντεντάκης, Αλβες, Ρόγκνε (60′ Λισγάρας), Μπαξεβανίδης – Τσιλούλης, Τσίμπσαχ (76′ Παπαγεωργίου), Σλίβκα, Γιαννιώτας (46′ Παμλίδης) – Ντάουντα (53′ Σίγκνεβιτς), Ιωαννίδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση