HomeHL-SportsΦινάλε Super League: Οι ισοβαθμίες και τι χρειάζονται οι τρεις «μνηστήρες» για το τελευταίο «εισιτήριο» των play offs

Φινάλε Super League: Οι ισοβαθμίες και τι χρειάζονται οι τρεις «μνηστήρες» για το τελευταίο «εισιτήριο» των play offs

Τα «σενάρια» που στέλνουν Αστέρα, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ στην εξάδα, αλλά και το έξτρα κίνητρο που έχουν Παναιτωλικός, Βόλος, Ιωνικός για το πλεονέκτημα έδρας στα play out.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να πέσει η αυλαία της κανονικής διάρκειας της Super League  και το βράδυ θα ξέρουμε την ομάδα που θα ακολουθήσει ΟλυμπιακόΠΑΟΚΑΕΚΑρη και Παναθηναϊκό στα play offs της φετινής χρονιάς, πάντα με την υποσημείωση πως μετά τα παιχνίδια το σκηνικό ενδέχεται να ανατραπεί στην περίπτωση που ο ΠΑΣ Γιάννινα κερδίσει την έφεση που έχει καταθέσει εναντίον της πρωτοβάθμιας απόφασης που του αφαίρεσε 5 βαθμούς.

Πάντως ανεξαρτήτως τι θα συμβεί εξωαγωνιστικά ο «Αγιαξ της Ηπείρου» είναι μία από τις 3 ομάδες που διεκδικούν το τελευταίο «εισιτήριο», μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΟΦΗ.

 Ας δούμε λοιπόν τι θέλουν οι «μνηστήρες» ενόψει του φινάλε της regular season.

Ο Αστέρας είναι η μόνη εκ των τριών ομάδων που δεν εξαρτάται από άλλα αποτελέσματα, αφού αν επικρατήσει της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ θα μπει στα play offs.

Παράλληλα επειδή «έχει» τις ισοβαθμίες με ΠΑΣ, ΟΦΗ (τόσο τις διπλές όσο και την τριπλή) θα είναι στην εξάδα ακόμη και αν δεν πάρει τη νίκη (ισοπαλία/ήττα) εφόσον παράλληλα δεν κερδίσουν Κρητικοί και «Αγιαξ της Ηπείρου».

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του θα είναι, εκτός απρόοπτου, από πάνω σε πιθανή ισοβαθμία με τον ΟΦΗ αφού για να τη «χάσει» θα πρέπει ο δεύτερος να πετύχει μίνιμουμ 6 γκολ στον Απόλλωνα Σμύρνης, σε περίπτωση βέβαια που και εκείνος κερδίσει και «συγκατοικήσουν» στους 37.

Αρα για να μπει στην εξάδα ανεξαρτήτως τι θα συμβεί με την έφεσή του θέλει εκείνος να κερδίσει στο Βόλο και να μην πετύχει κάτι ανάλογο ο Αστέρας στο ΟΑΚΑ, αφού δεν είναι από «πάνω» σε κάποια ισοβαθμία στους 35 (διπλή ή τριπλή) με τους Αρκάδες «μέσα».

Η μόνη περίπτωση να μην του… κάνει ούτε αυτό (δική του νίκη/μη νίκη Αστέρα) είναι όπως αναφέραμε παραπάνω εάν οι Κρητικοί κερδίσουν με… αστρονομικό σκορ και του «πάρουν» το goal average όπου τώρα εκείνος είναι (πολύ) μπροστά (+4 έναντι -1).

Ο ΟΦΗ επειδή υστερεί σε όλες τις διπλές ισοβαθμίες με τον Αστέρα και τον ΠΑΣ (εκτός της περίπτωσης που επικρατήσει του Απόλλωνα με μεγάλο σκορ – μίνιμουμ 6 γκολ – οπότε και θα «πάρει» εκείνη με τους Γιαννιώτες) όπως και στην τριπλή στους 35, για να μπει στα play offs θα πρέπει εννοείται να επικρατήσει της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και παράλληλα να μην κερδίσουν Αρκάδες&«Αγιαξ της Ηπείρου».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ
6) Αστέρας Τρίπολης 35 βαθμοί (26-27, -1, 25 αγώνες)
06/03: ΑΕΚ*

7) ΠΑΣ Γιάννινα 34 βαθμοί (28-24 +4, 25 αγώνες)
06/03: Βόλος*

8) ΟΦΗ 34 βαθμοί (31-32 -1, 25 αγώνες)
06/03: Απόλλων Σμύρνης

* Με αστερίσκο οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

 Στην περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:
1) Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες.
2) Η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
3) Η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.
4) Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.
5) Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.

Η ΠΙΘΑΝΗ ΤΡΙΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΑΣ, ΟΦΗ, Αστέρας στους 35
– Αστέρας Τρίπολης (8)
– ΟΦΗ (3)
– ΠΑΣ Γιάννινα (3)

ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΠΑΣ Γιάννινα: 1-1, 2-0
ΟΦΗ: 0-0, 1-0

ΟΦΗ
ΠΑΣ Γιάννινα: 1-1, 1-1
Αστέρας Τρίπολης: 0-0, 0-1

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΟΦΗ: 1-1, 1-1
Αστέρας Τρίπολης: 1-1, 0-2
*Με έντονα γράμματα οι μονές ισοβαθμίες που έχουν ήδη κριθεί υπέρ μίας ομάδας, με υπογράμμιση εκείνες που έχουν «χαθεί» για κάποια ομάδα, ενώ όπου δεν υπάρχει τίποτα εκ των δύο σημαίνει πως θα κριθούν στα κριτήρια όλης της σεζόν (διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση κτλ).

Το (επιπλέον) κίνητρο Βόλου, Παναιτωλικού Ιωνικού για το πλεονέκτημα έδρας στα play out

Την ίδια στιγμή ενόψει των play out υπάρχει μία σημαντική εκκρεμότητα, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιοι θα έχουν πλεονέκτημα και μειονέκτημα έδρας, στα 7 παιχνίδια του «μίνι-πρωταθλήματος» που ακολουθεί (τα clubs από το 7 ως το 10 θα δώσουν 4 εντός και 3 εκτός, εκείνα του 11-14 το αντίστροφο).

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή παραμένει «ανοικτό» ποιες ομάδες θα τερματίσουν στις θέσεις 7-8 αλλά και γιατί ΠαναιτωλικόςΒόλος και Ιωνικός διεκδικούν τις άλλες δύο «προνομιούχες».

Ο Ιωνικός αν κερδίσει τα «καναρίνια» θα πάρει αυτόματα τη μεταξύ τους ισοβαθμία αλλά και ενδεχόμενη τριπλή με το Βόλο μαζί τους, οπότε με νίκη θα εξασφαλίσει το «μπόνους» (είναι και το μόνο αποτέλεσμα που του «κάνει»).

 Ο Βόλος από την πλευρά του θέλει ένα βαθμό για να είναι σίγουρα στη 10άδα ή μη νίκη του Ιωνικού, ενώ για να πετύχει κάτι αντίστοιχο ο Παναιτωλικός χρειάζεται ή να μη χάσει στη Νίκαια ή να επικρατήσει ο ΠΑΣ στο Πανθεσσαλικό, αφού θα είναι 10ος σε ενδεχόμενη τριπλή των ομάδων στους 29.

Αν Πανατωλικός και Βόλος ισοβαθμήσουν μόνοι τους σημαίνει πως αμφότεροι θα είναι στη 10άδα (9ος&10ος αντίστοιχα), ενώ δεν γίνεται να ισοβαθμήσουν μόνοι τους Βόλος και Ιωνικός.

Ο Ατρόμητος, η Λαμία και ο Απόλλων Σμύρνης θα έχουν σίγουρα μειονέκτημα έδρας στα play out.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ

9) Παναιτωλικός 29 βαθμοί (25-38, -13)
06/03: Ιωνικός*

10) Βόλος 29 βαθμοί (35-42, -7)
06/03: ΠΑΣ Γιάννινα

11) Ιωνικός 26 βαθμοί (25-32, -7)
06/03: Παναιτωλικός

Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Στην περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:
1) Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες.
2) Η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
3) Η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.
4) Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.
5) Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα.

 Η ΠΙΘΑΝΗ ΤΡΙΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ

Βόλος,Παναιτωλικός, Ιωνικός στους 29
-Ιωνικός (6)
-Πανατωλικός (5)
-Βόλος (3)

ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΑΤΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Βόλος: 2-1, 0-0
Ιωνικός: 2-2, 6/3

ΒΟΛΟΣ
Παναιτωλικός: 1-2, 0-0
Ιωνικός: 1-1, 1-1

ΙΩΝΙΚΟΣ
Παναιτωλικός: 2-2, 6/3
Βόλος: 1-1, 1-1

*Με έντονα γράμματα οι μονές ισοβαθμίες που έχουν ήδη κριθεί υπέρ μίας ομάδας, με υπογράμμιση εκείνες που έχουν «χαθεί» για κάποια ομάδα, ενώ όπου δεν υπάρχει τίποτα εκ των δύο σημαίνει πως θα κριθούν στα κριτήρια όλης της σεζόν (διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση κτλ) ή δεν έχουν γίνει και τα 2 ματς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση