HomeHL-LifestyleRich kids κόντρα στον Πούτιν -Κόρες Ρώσων ολιγαρχών κατά της εισβολής στην Ουκρανία

Rich kids κόντρα στον Πούτιν -Κόρες Ρώσων ολιγαρχών κατά της εισβολής στην Ουκρανία

Ρωσίδες αναρτούν σημαίες της Ουκρανίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παιδιά πλούσιων Ρώσων ολιγαρχών και της ελίτ της χώρας, θέλουν ειρήνη στην Ουκρανία και προτρέπουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει την αιματοχυσία.

Οι νεαροί χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως influencers για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ανάμεσά τους είναι η κόρη του Ρομάν Αμπράμοβιτς, ένα παιδί εκπροσώπου του Κρεμλίνου και ακόμη και η κόρη του ίδιου του πολιτικού μέντορα του Πούτιν.

Τα σχόλια δείχνουν πώς βλέπει η επόμενη γενιά της Ρωσίας την εισβολή στην Ουκρανία, έναν πόλεμο που προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό.

Υποδηλώνει επίσης κάποιο χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης του Πούτιν και των νέων που ζουν στη χώρα του.

Ρωσίδα παρουσιάστρια, δημοσιογράφος και ηθοποιός εναντίον της εισβολής

Η Ksenia Sobchak, σοσιαλίστρια και πρώην υποψήφια για την προεδρία της Ρωσίας, ηγήθηκε της καταδίκης και ζήτησε ειρήνη.

Η παρουσιάστρια – η οποία αρνήθηκε ότι είναι η βαφτιστήρα του Πούτιν – είπε μεταξύ άλλων στο Instagram: «Το κύριο θέμα είναι μια πραγματική σύγκρουση με την Ουκρανία, στην οποία κανείς, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, δεν πίστευε μέχρι το τέλος. Όταν η Ρωσία αναγνώρισε τις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονμπάς, φάνηκε ότι αυτό ήταν η αρχή. Άρχισε η στρατιωτική σύγκρουση. Οι μετοχές κατέρρευσαν, η ΕΕ ετοιμάζει κυρώσεις, συλλήψεις για αντιπολεμικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν σε όλη τη Ρωσία, το RKN υπόσχεται να τιμωρήσει τα μέσα ενημέρωσης που παραθέτουν μια ανεπίσημη άποψη. Τι ακολουθεί, πώς θα τελειώσει τουλάχιστον η σημερινή ατελείωτη μέρα; Είναι αδύνατο να υπολογιστεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πεθαίνουν άνθρωποι».

Η Sobchak είναι γνωστό ότι είχε πετάξει στην Τουρκία με τον μικρό της γιο. Το έκανε καθώς δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι φεύγουν εν μέσω φόβων ότι θα επιβληθεί δρακόντειος στρατιωτικός νόμος στο εγγύς μέλλον, καθώς και της ανησυχίας τους για τον πόλεμο. Εκτός από αυτά, οι κάτοικοι της Ρωσία πλήττονται φυσικά και οικονομικά μετά τις κυρώσεις της Δύσης.

Στο πλευρό των Ουκρανών, η κόρη Ρώσου κυβερνητικού συμβούλου

Η Maria Yumasheva, κόρη του κυβερνητικού συμβούλου Valentin Yumashev, έχει επίσης δείξει την υποστήριξή της στην Ουκρανία.

Η βοήθεια του πατέρα της ήταν ζωτικής σημασίας για να ανέβει ο Πούτιν στην εξουσία, αφού ήταν ένας από τους πιο έμπιστους βοηθούς του Μπόρις Γέλτσιν. Στη συνέχεια παντρεύτηκε την κόρη του κ. Γιέλτσιν, Τατιάνα και όταν ο πρώην πρόεδρος τον ρώτησε τις σκέψεις του για τον Πούτιν, του είπε ότι νόμιζε ότι ήταν «εξαιρετικός υποψήφιος. Νομίζω ότι πρέπει να τον σκεφτείς».

Όμως η 19χρονη Yumashev, έχει τις δικές της απόψεις για τις ενέργειες του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία.

Η Maria Yumasheva ανέβασε μια φωτογραφία με τη σημαία της Ουκρανίας

Στο επάνω μέρος της ροής της στο Instragram, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από λαμπερές εικόνες, έχει μια φωτογραφία της σημαίας της χώρας. Δίπλα έχει γράψει απλά «Όχι πόλεμος».

Η Σοφία Αμπράμοβιτς κατά του πολέμου στην Ουκρανία

Η Σοφία Αμπράμοβιτς, της οποίας ο πατέρας είναι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος πουλά τον ποδοσφαιρικού σύλλογο της Τσέλσι, έχει τις ίδιες απόψεις.

Η Σοφία, με τον πάμπλουτο πατέρα της, Ρομάν Αμπράμοβιτς / Φωτογραφία: Facebook

Είπε στους 50.000 ακολούθους της, ότι «το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο ψέμα από την προπαγάνδα του Κρεμλίνου, είναι ότι οι περισσότεροι Ρώσοι είναι με τον Πούτιν».

«Όχι στον πόλεμο» και από την κόρη του εκπροσώπου του Κρεμλίνου

Και η Elizaveta Peskova, 24 ετών, κόρη του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δημοσίευσε «Όχι στον πόλεμο» στο Instagram. Η δημοσίευση εξαφανίστηκε λιγότερο από μία ώρα αργότερα, χωρίς καμία εξήγηση.

Η Eλιζαβέτα Πεσκόβα είναι κόρη του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο τη δική της άποψη για τη ρωσική εισβολή

Η ανάρτηση της Πεσκόβα στο instagram «όχι στον πόλεμο» εξαφανίστηκε ξαφνικά μετά από μόλις μια ώρα, χωρίς περαιτέρω εξήγηση

Ωστόσο, μία influencer που δεν έχει μοιραστεί κανένα πολιτικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η Anna Milyavskaya, 22 ετών, από τη Rublyovka της Μόσχας, η οποία είναι κόρη μιας ηθοποιού και ενός επιχειρηματία και τώρα ζει στη Belgravia στο Mayfair, στο κεντρικό Λονδίνο.

Το instagram της (@mil_anna), είναι γεμάτο από λαμπερές εικόνες της σε διάφορες τοποθεσίες στολισμένες με πράγματα επώνυμων σχεδιαστών.

Μεγάλωσε στη Rublyovka, το ανεπίσημο όνομα μιας αριστοκρατικής κατοικημένης περιοχής στα δυτικά προάστια της Μόσχας, Ρωσία όπου ζουν «διάσημες, πλούσιες και γνωστές οικογένειες», συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε συνέντευξή της στο Tatler, είχε πει πως «Πάντα ένιωθα ότι [το όνομά της περιοχής] προέρχεται από τη λέξη ρούβλια, που είναι χρήματα».

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση