HomeHL-9Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα στο Δημοτικό Γηροκομείο των Χανίων

Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα στο Δημοτικό Γηροκομείο των Χανίων

Τι έδειξαν οι έλεγχοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα μετά από τους επαναλαμβανόμενους διαγνωστικούς ελέγχους στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

Πρόκειται για τέσσερις ηλικιωμένους, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι τρεις είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε απομόνωση ενώ το ένα άτομο εμφάνισε ελαφρά συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Χανίων

Από τους επαναλαμβανόμενους διαγνωστικούς ελέγχους, που διενεργούνται στο σύνολο των φιλοξενούμενων και του προσωπικού, στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, διαπιστώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 04/03/2022, θετικά δείγματα στην Covid-19 σε φιλοξενούμενους της δομής, έπειτα από δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test). Πρόκειται για συνολικά τέσσερις ηλικιωμένους της δομής, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, έχοντας ολοκληρώσει και τις τρεις δόσεις, όπως προβλέπεται.

Οι τρεις από τους φιλοξενούμενους παραμένουν ασυμπτωματικοί, σε απομόνωση, ενώ το τέταρτο κρούσμα που εμφάνισε ελαφρά συμπτώματα της νόσου, μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύεται.

Παράλληλα, από τους ελέγχους, που διενεργήθηκαν στα 63 άτομα του προσωπικού της δομής, δεν βρέθηκε κανένα άλλο θετικό δείγμα.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ Χανίων, ακολουθώντας απαρεγκλίτως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση